Dag 15: Dina drömmar

Oj, hjälp. Det här ämnet hade jag glömt. Det betyder alltså att jag inte har tänkt ut något här i förväg alls (vilket jag har gjort på många andra ämnen, även innan jag börjat skriva eller ens kommit till ämnet rent ordningsmässigt). Det är dessutom ett ganska svårt ämne…

Men okej. Jag vet inte om jag har några större drömmar faktiskt. Jag minns dock att jag en gång skrev ”Min dröm är en vacker kärlek” på knackig kinesiska på en whiteboard en gång, och det kan väl stämma, även om jag där satsade mer på att få till något poetiskt än att faktiskt skriva något om mina drömmar.

Men några mindre drömmar jag har nog allt. Jag drömmer faktiskt om en vacker kärlek, men säg den som inte gör det på något vis, antingen en kärlek till/från en annan människa, eller en djupare kärlek till Gud. Just nu drömmer jag nog själv mest om en flickvän eller något sånt, men det där svänger ju lite fram och tillbaka.

Sedan drömmer jag om framtiden, om vart jag vill och tror att jag kommer att hamna. Jag drömmer om att jag en dag kanske hamna i Kina och göra något vettigt där. Fast samtidigt drömmer jag om att en dag hitta ett ”riktigt hem” här i Sverige, en plats där jag kan leva och vara till nytta för mina medmänniskor, och förhoppningvis ha något utvecklande att göra på dagarna.

Jag dagdrömmer också ganska mycket, och har alltid gjort. Nuförtiden dagdrömmer jag dock mest om framtida situationer och vad som kan hända där, tänker på vem som kommer att säga vad och hur jag reagerar på det. Fast oftast så dagdrömmer jag om dom dåligaste utfallen i varje situation, så jag försöker sluta att dagdrömma om sånt jag en dag kanske hamnar i, eftersom det bara gör mig nervös.

Så såhär efteråt kanske jag tar tillbaka mitt uttalande om att jag inte har några stora drömmar. Dom är bara inte så konkreta, utan mer ställen jag vill hamna en dag, och vem jag kommer hamna där med. Eller dagdrömmar om vad det värsta som kan hända i framtiden är. Så jag antar att jag drömmer önskedrömmar och mardrömmar om framtiden helt enkelt.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.