Hemsidor för att hitta kurser

Här är en lista på hemsidor som kan användas för att hitta kurser på NTHU (National Tsing Hua University) och även en hemsida för att hitta kurser på grannuniversitetet NCTU (National Chiao Tung University).

課程總表 – Huvudlista över kurser

Innehåller alla kurser på en institution. Bra om du vill hitta vilka kurser en viss institution erbjuder. Du fyller i skolår före ”學年度如”, där t.ex. 98 är skolåret 2009/2010, termin före ”學期” och väljer sedan institution i den första rutan. Observera att du här måste kunna förkortningen eller det kinesiska namnet för institutionen i fråga, det senare är dock krångligare då listan är sorterad efter förkortning. Den andra rutan är alla kurser som institutionen erbjuder sina undergrads, vilket är (nästan) helt ointressant för en utbytesstudent.

關鍵字查詢課表 – Sökbar lista över kurser

Har samma kurser som förra men erbjuder bara sökning. Bra om du vill hitta en specifik kurs. Precis som förra sidan fyller du i skolår före ”學年度如”, där t.ex. 98 är skolåret 2009/2010, och termin före ”學期”. Sedan fyller du i vad du vill söka efter i rutan efter ”關鍵字”.
Första knappen, ”課名關鍵字查詢”, söker efter ord i det kinesiska kursnamnet, vilket kan vara lite överkurs ibland.
Andra knappen, ”教師關鍵字查詢”, söker efter namn i lärarens kinesiska namn, ganska ointressant funktion.
Tredje knappen, ”English Course Title Key Word”, söker efter ord i det engelska kursnamnet. Helt klart den mest intressanta sökfunktionen. Var dock medveten om att kursnamnen här kan vara ”missvisande” ibland. Till exempel har jag läst en kurs vid namn ”Introduction to Integrated Circuit Design” vars motsvarande kurs i Linköping heter ”Digitala integrerade kretsar” (sen kallar eleverna kursen för ”VLSI Design”).
Längst ned finns också en sökfunktion för att hitta kursen i ett visst tidsblock i veckan. Kan kanske vara bra för att fylla ut schemat, men bör inte behövas.

Mandarin Courses – Kurser i Mandarin

Detta är alltså språkkurser. Under mitt år ganska få, men ska bli fler. Du fyller i skolår före ”學年度如”, där t.ex. 98 är skolåret 2009/2010, och termin före ”學期” och trycker på knappen.

Courses Offered in English – Kurser på Engelska

Kurser som undervisas på engelska. Det vill säga föreläsningarna är enligt föreläsaren på engelska. Du fyller i skolår före ”學年度如”, där t.ex. 98 är skolåret 2009/2010, och termin före ”學期” och trycker på knappen.

查詢課程狀況 – ”Sökning på kursstatus (NCTU)”

Denna konstigt namngivna sida är grannuniversitet NCTU’s sökbara kurshemsida. Hittar du inte en kurs på NTHU är det värt att ta en koll här. För att söka väljer du först vad du vill söka på, ”開課老師” är lärare och ”課程名稱(相關字)” är kursnamn. Observera att sökningen bara kan ske på kinesiska, så kolla alla möjliga namn, ”華語”(Mandarin) ger t.ex. helt andra kurser än ”中文”(Kinesiska). På resultatsidan visas också kurser från ett antal terminer bakåt, så kolla så att du kollar på rätt termin, som ovan är motsvarar 98 kursåret 2009/2010, terminerna är däremot annorlunda, 1 är höstterminen och 2 vårterminen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.