Små ting

Jepp. Det här är ett inlägg med små korta glimtar från veckan, både från mitt liv och lite på hemsidefronten.

Först så får jag väl börja med dom små hemsideuppdateringarna. Inget större egentligen men nu finns det några RSS-strömmar länkad till hemsidan (den där ”radioikonen” uppe i adressfältet). Att det är tre beror på att jag passade på att göra en RSS-ström för mina fotoalbum här på hemsidan (vilken dock måste skrivas för hand) och då vissa kanske vill ha både blogginlägg och fotoalbum kombinerat så gjorde jag en kombinerad ström. Strömmarna är i alla fall:

Jag hoppas det är klart vad som är vad. För er som undrar vad en ”RSS-ström” är för något så är det helt enkelt en ström av information som vissa program och hemsidor kan läsa och används ofta för att samla information från många hemsidor på samma ställe i ett program eller en hemsida. Ett bra exempel på en RSS-läsare är Google Reader.
Detta innebär dessutom att det nu syns på förstasidans högersida när jag lagt upp ett nytt fotoalbum (ikon är ett fotografi med ett litet plustecken). Allt för er skull.

Sedan till dom små tingen i mitt liv då.
Igår fick jag äntligen resultatet på den den tentan som jag visste hade gått sämst. 30 poäng av 100 (60 är godkänt) blev det, helt värdelöst men då läraren sa att ”Jag brukar godkänna ~90% och om du gör dina läxor och uppgifter och skriver bra på sluttentan har du fortfarande en chans att klara kursen” så tänkte jag att eftersom det känns som att det kvittar om det står ”hoppat av” eller ”icke godkänt” på betyget härifrån så gör jag nog ett försök ändå.

Lite senare när jag kom jag hem till mitt rum kom en liten överraskning i form av en lapp på dörren. Lappen var adresserad till ”Carl Olov Daniel Carlsson”, som allt annat från skolan, och jag blev nästan lite orolig tills jag såg tecknen ”室” och ”友” på lappen, två tecken som betyder ”rum” och ”vän”, vilket fick mig att förstå att det handlade om en ny rumskamrat. Och efter att ha översatt dom lite svårare orden och uttrycken stod det klart att det kommer en ny rumskamrat i mitten/slutet av maj (och att jag skulle flytta över mina saker till min sida tills dess). Så nu hoppas jag och ber för att det ska bli en vettig en.

Sedan var jag och ”droppade” en kurs idag (Mandarin 4). Det vill säga lämnade en blankett med den berörda lärarens signatur. Fast riktigt så smidigt gick det inte för när jag kollade igenom blanketten en sista gång innan inlämning så fastnade mina ögon på den enda raden som inte hade en engelsk översättning. Det tog dock inte många millisekunder för mig att se att den började på ”交換學生”, vilket betyder utbytesstudent, varvid min jag trött tänkte ”vad är det nu då”. Så jag läste resten och fattade ganska direkt att det handlade om min hostprofessors signatur. Tack och lov var han på skolan idag så jag kunde lämna blanketten i tid i alla fall (deadline var idag, i god tid som alltid), även om det blev lite senare än jag hade tänkt.

Sedan träffade jag också en klasskamrat på lunchen idag och satt och pratade med honom i en halvtimme. Vi pratade mest om studierna men det var ändå intressant att höra om skillnaderna mellan en svensk E:are och en Taiwanesisk EE:are, vilket bland annat är att en EE:are redan 3:an väljer ett labb (”grundinriktning”), för att sedan välja sin specificering (”rikitga” inriktning) när dom börjar sin master efter sina första fyra år som undergrad (om dom nu går så långt). Rolig och lite glädjande var också kommentaren att jag var hans ”första utlänska vän”.

Sådär, nu ska jag sova kudden. Ha en skön fredagskväll alla européer och en skön natt alla asiater.
Oh, och ni får gärna rösta på omröstningen till höger om det här inlägget.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. jag gillar att du förtydligar saker för mig: ”För er som undrar vad en ”RSS-ström är…” annars är det stora delar av dina inlägg som jag i över huvudtaget inte begriper mig på 🙂

    så, när kommer du hem?

    1. Haha. Jo, jag har förstått att användandet av RSS-strömmar har mer och mer försvunnit på sistonde, vilket är konstigt eftersom bloggarna blir fler och fler känns det som (dom flesta bloggar har dessutom en RSS-ström som skapas automatiskt).
      Och var det ett ”annars” som ”om du inte gör det” eller ”och för övrigt”? =)

      Kommer hem alldeles för sent =P
      9:e juli går flyget härifrån så borde väl vara hemma 10:e (sista helgen i Hönöveckan insåg jag häromdan…).
      Men verkar som att jag är ledig sen fram tills skolstart så det funkar väl.

  2. Sent?! Jag flyger till Sverige ca. den 25 augusti, terminen börjar fem dagar senare. På den tiden ska jag skaffa lägenhet 😉
    Tips: Dra statistik på hur många av dina inlägg som börjar med ”Jepp” eller ”Japp” 😀

    /J – som har fluiddynamiktest imorn och pluggar sent

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.