Alltid är det då något

Japp. Ibland är det bra intensivt. Tänkte skriva ett kort inlägg för två veckor sen, mitt i ”Helvetesveckan” som den internt (det vill säga av mig själv i mitt eget huvud) kallades. Men det rann ut i sanden, mycket när jag upptäckte hur mycket fem tentor egentligen är. Helvetesveckan följdes sedan av den så kallade ”Skärseldsveckan”, vilket kanske inte passade riktigt eftersom jag bara fick reda på tre av fem tentaresultat då, och även om tentorna var slut var det ändå mycket annat att göra (läs ”en läxa i Signaler och System”).

Men nu är det äntligen lite lugnare, eller ja, kan ta mig tid att skriva något här i alla fall. För på något vis lyckas läxorna alltid hopa sig. Hade en läxa i Modern Fysik som lämnades in idag och har en läxa i Digitala Integrerade Kretsar på torsdag. En läxa jag inte vet om det är värt att göra eftersom tentan kändes sådär och jag därför har bett läraren att meddela mig i veckan om det är någon idé att fortsätta eller om jag bör droppa kursen redan nu. Sedan fortsätter läxorna med både Reglerteknik och Signaler och System som ska in nästa vecka.

Fast det känns ändå ganska bra. Jag kanske inte kommer iväg till Kaoshiung denna helgen, även om jag ska försöka jobba in läxorna, men då får det väl bli nästa helg istället. Fast nu kanske man kan tycka att jag mest låter lat och att tre läxor borde jag väl klara. Och visst, två av dom fixar jag nog på en två tre skoldagar (halvt schemalagda) men Signaler och System-läxan… åhjälp, börjar nästan ångra att jag inte tog kursen på kinesiska då en läspande lärare nog hade varit bättre än den nuvarande överambitiösa ”unga” läraren.

Men för att sluta prata skola så händer det väl inte så mycket här borta. Har inte varit så mycket utanför skolan senaste veckorna och jag har mest träffat dom andra svenskarna på Reglertekniken och nån gång har jag också ätit kvällsmat med Trevor, en Amerikansk IMBA-student från grannskolan. Jag har också tillsammans med Trevor och två till från kyrkan (Cole och Michael) börjat ha en ”killgrupp” en gång i veckan då vi träffas, pratar, diskuterar Hebréerbrevet och ber tillsammans, vilket är väldigt trevligt och intressant då vi alla är ganska olika, både i personligheter och tro.

Har i tidsbristen dessutom vart lite sugen på att ge mig ut och fota då och då men eftersom jag har haft mycket att göra och jag inte vet vart jag skulle gå/åka och fota så har det inte blivit av, eller jag har tagit lite fler foton på skolan nu men det börjar bli ett uttjatat motiv. Har dock köpt en ny leksak till kameran, och bara för att jag vet att det är ett gäng Y:are som läser bloggen tänkte jag inte säga vad det är utan istället se vem som först kommer på vad det är, grundat ur följande ledtråd:

Och innan Jonathan hinner kasta sig över kommentarsknappen; Nej, du får inte svara. Som fotograf och mer F:are än E:are så vet du med all sannolikhet vad detta är. Men alla ni andra, gissa på! Även om jag har en aning om vem som kommer svara först detta, eller i alla fall vilka som är mest troligt att dom kan det direkt och läser detta ganska snart.
Och angående bruset i videon: Det mesta är ljudet från luftkonditioneringen man måste ha på konstant på sommarhalvåret om man befinner sig söderut (så nu vet ni européer det), och det sista ljudet är en typisk Danielsuck en tisdagskväll.

Nä, nu ska jag äta kvällsmat (Mörkare fralla med ko-ost ftw!) och sen kanske ge mig på läxan lite igen (om det nu är någon idé…)
Och just det, det finns en liten omröstning till höger till förmån för mina stackars amerikanska vänner, så säg gärna vad du tycker.
GVD

Ps. Är det fel på mig eller flickr när jag blir sur över att deras embed-code inte är bra xhtml och spenderar fem minuter med att försöka fixa så den blir det? Ds.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Bortslösade pengar? Fråga dig först?
   Hänger inte riktigt med på vad du menar.

   Har redan fått användning för det och eftersom jag betalade lite extra så kommer det antagligen också hålla ett bra tag till.

   1. Jo, jag hade (har) ett sånt och i början var det kul, men sen har jag haft väldigt lite användning för det. Men nu ska jag inte förstöra glädjen för dig, ut och fota med dig nu!

    1. Jaha, du menar så. Trodde det var något viktigt du hade undanhållit från mig.

     Men för att vara lite seriös:
     Om man har användning av det beror ju helt på vilken sorts fotografering man tycker om. Någon som jag, som gillar naturfotografering och vill bli bättre på det så är det ju i princip ett måste.
     Sedan så är det ju en investering, med lite tur kommer det ju hålla tills den dagen jag köper min D900 med 70-200 VR IV och måste köpa ett större.

 1. Jag får inte rösta! 🙁 Jag antar att inte på svenska -> kinesiska? 😉

  Har ni midterms i alla kurser? Jag har bara midterms i två av mina kurser den här terminen av någon anledning. Jag tror det beror på att de vill minska på pressen på studenterna under våren, men jag tycker att det är väldigt konstigt att både lärare och studenter verkar se det som en ökad arbetsbörda att dela upp en kurs i två tentor istället för bara en :F

  1. Inte? Konstigt.
   Du kan ju prova igen om du inte lyckades, borde funka bättre nu (hoppas jag).

   Och njaaa. Ändringen är isf för att fler (intresserade) ska kunna läsa, och majoriteten av mina bekanta kan faktiskt inte kinesiska =)

   Ja, vi har midterms i princip i alla kurser. Vet att Rocky läser lite managementkurser men då är det snarare så att dom är helt utan tentor.
   Och jag vet inte faktiskt. Det är skönt att ha två tentor så man kan dela upp det lite, men samtidigt är det lite extra stress i mitten eftersom det dyker upp tentor där. Vissa kurser gör till och med så att midtermen är på halva kursen och sluttentan på hela (så man tentar av första delen två gånger).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.