Har läst, pluggar just nu, kommer att studera

Jepp. Här är en titel i bästa grallimatik-andan. På engelska skulle det här inlägget hetat "Have studied, studying right now, will study" vid vilket man kan dra slutsatsen att i just detta fallet är faktiskt svenskan ett rikare språk än engelskan, eller plugga kan väl översättas till “cram” men med en liten betydelseskillnad. Men nog om språkliga skillnader, nu till varför inlägget har tre ord för samma sak (typ).

Först "har läst". Ingen har antagligen upptäckt det än, bland annat för att det samtidigt som det kom till också gömdes undan lite på grund av att min hemsidemeny började bli full, att det har dykt upp två nya undersidor här på hemsidan, nämligen ”Kurser på NTHU” och ”Hemsidor för att hitta kurser”. Det är nämligen så att jag igår i min omotivation bestämde mig för att göra något vettigt, så jag började lite på min långt försenade utvärdering av förra terminens kurser. Eller riktigt så långt kom jag ju inte, men jag skrev upp vilka kurser jag läste och hur jag hittade dom i alla fall. Det där med att utvärdera förra terminens kurser kommer sedan när jag har motivation (har faktiskt just nu) och tid (har inte just nu).

Sedan då “pluggar just nu”. För pluggar gör jag verkligen just nu. Eller borde i alla fall. Spenderade till exempel 6-7 timmar i biblioteket idag görandes Signaler och System-läxan. En kurs jag för övrig insett är en blandning av Signaler och System del 1 och del 2 hemifrån och inte bara del 1 och dessutom har midterm i på måndag. Så mycket Signaler och System just nu helt enkelt. Speciellt när läraren ber en bevisa dom tio grundegenskaperna hos för tidsdiskreta fourierserier, usch och fy vad långtråkigt men nu är det klart, en 4 dubbelsidiga A4 bara (dock luftigt så det ska vara lätt att läsa). Men tro inte att det kommer ta slut efter midtermen på måndag. För veckan efter det har jag fyra midterms (kanske fem) på fem dagar, tack och lov inga på samma dagar, men ändå en hektisk vecka.

Sist kommer vi till “kommer att studera”. För såhär i kursanmälningstider på LiU har jag insett att jag i höst ska tillbaka till Linköping och då börja på en Master (typ) och återigen börja lära mig något istället för att nöta in det, eller riktigt så hemskt är det inte här, men nästan. Tråkig som jag är så tog jag också profilen jag har sneglat på mest hela tiden, System On Chip. Eller ska jag vara ärlig så är det äret här på Tsinghua/Qinghua med mikroelektorniken med professor Shu förra terminen och min nuvarande kurs i digitala integrerade kretsar som faktiskt fångat mitt intresse. Det verkar inte vara så mycket programmering som jag hade hoppats på samtidigt som det är mer fysik än vad jag hade hoppats på, men eftersom fysiken bakom transistorerna faktiskt är intressant så ska det nog gå det med.

Har ni andra i klassen bestämt er än? Eller vad dum jag är, självklart har ni det. Så vad har ni bestämt er för?

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Jajemensan, material och nanofysik blev det men funderar fortfarande på tendenser mot organiska system och sensorer. Here we go!

    1. Oh, så dom fångade nästan dig på ingenjörsprojektet alltså? =)

      Själv har en liten tanke på Medicinsk Teknik också, men jag vet inte… kommer nog inte bli någon F-profil för min del i alla fall.

  2. usch, inte ett val nu igen! Hatar val, då måste man ju bestämma sig för vad man vill göra… Varför kan inte någon annan göra det åt en i stället, så mycket lättare det skulle bli! jag har inte en aning än vad det blir. Men, som tur är, jag har ett år kvar att välja på! Får väl kolla med Er, hur Ni trivs med Era val.

    Hälsa sköna gröna Taiwan från mig! (har inte sett ett träd på två månader!)

  3. Tja. Litegrann kanske… =) Men jag är nog intresserad av medicinska tillämpningar också. Det är bara att medicinsk teknik är lite för mycket medicin tycker jag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.