Kina – Dag 16 & Dag 17-21

Dag 16: Söndag

Än en gång var det söndag och dags för att gå till kyrkan, eller… ja… eller jo, kyrkan är ju folket i den sägs det ju, så Beijing Baptist Church är väl en kyrka ändå, trots att dom inte har en lokal. Så efter att ha gått upp ”tidigt” och gjort mig i ordning hoppade jag än en gång på bussen söderut för att där byta till tunnelbanan mot hotellet där kyrkan håller hus.

CTS Hotel
CTS Hotel, Hotellet där Beijing Baptist Church för närvarande håller Gudstjänst. (Klicka för större)

Efter en Gudstjänst, med ännu en lång predikan, så träffade jag lite mer folk, en engelsk tjej som precis studerat färdigt ett år kinesiska och en kille som läste kinesiska samtidigt som han jobbade som pianolärare. Båda två var tyvärr upptagna efter mötet så det blev än en gång jag, Matt, Paul, Yanzi (tror jag hon kallades, Pauls fästmö i alla fall) och den där engelsmannen jag hela tiden glömmer namnet på som gick och åt.

Den här gången blev det på Sizzlers, efter att mitt ”förslag” om IKEA hade ”röstats” ned (jag nämnde att jag skulle dit, men dom andra bestämde sig för att det var lite för långt bort just den söndagen). Så efter att ha ätit mig mätt på en ”salladsbuffé” (läs sallad-frukt-pasta-soppa-vadsomhelst-buffé) och en varmrätt (kyckling) på det, så rullade jag mot IKEA.

IKEA
IKEA, detta blågula himmelrike. (Klicka för större)

Först tog jag tunnelbanan nån station för att sedan därifrån gå till IKEA, vilket var ett misstag, att jag hela tiden måste vara så envis och gå… men efter en halvtimme sådär var jag ändå framme, dock varm och trött. Väl på IKEA gjorde jag inte så mycket mer än att kolla på kinesernas konstiga sätt att handla möbler (det vill säga verkligen ”prova” sofforna och sängarna, genom att sova i dom) och köpa lite svensk ”mat”.

Kineser
Kineser, kineser och åter Kineser. (Klicka för större)

Därefter tänkte jag ta taxi hem, och på utsidan av IKEA hade dom till och med en speciell taxi-fil. Men än en gång fick min envishet övertaget när jag såg att det gick bussar till tunnelbanestationen i närheten. Dock hittade jag inte buss-stationen, trots att jag frågade en IKEA-anställd vart den låg (missförstod henne), så det blev en halvtimmes promenad tillbaka igen (för ingen taxi åkte förbi den vägen jag gick).

Kakor och knäckebröd
"Maten" jag fick med mig hem. (Klicka för större)

Så efter en riktigt utmattande dag med mer gång, trots att jag hade tänkt ta det lite lugnt efter ha varit och gått en massa dagen innan också, så åkte jag hem och sov.

Dag 17-21: Måndag-Fredag

Alltså, måndag till fredag gick jag i skolan. Jag minns inte så mycket mer faktiskt. Borde kanske skrivit upp något om vad jag gjorde under veckan, men å andra sidan så blir det ju mindre för er att läsa nu, så jag ska kanske inte säga för mycket.

Jag är dock ganska säker på att jag var nere i hutongerna (胡同) vid HouHai (后海) nån dag i veckan, eftersom min väska nu är fylld med krimskrams och små presenter (och små krimskramspresenter). Vilket inte är så jättespeciellt, då buss 635 stannar precis utanför mitt motell och nere bland hutong-kvarteren, väldigt bekvämt-

Jag råkade också ut för en konstig sak när jag var på min lokala ”hyper-market”. Det är nämligen så att ibland när man när man köper saker på stormarknaderna här så får man lite extra av vad det är man köper som bonus, som när jag köpte små yoghurtpaket häromveckan fick jag en tre extra små paket fasttejpade på dom andra åtta. Den här gången fick jag dock en väldigt konstig sak som bonus när jag köpte äppeljuice, nämligen… en sax! Har inte riktigt fattat varför och har inte använt den än, men nu har jag i alla fall en sax om jag skulle behöva.

Angående yoghurtpaketen upptäckte jag också i veckan att plastskeden jag diskat senaste veckan var överflödig, för när jag skulle äta mitt sista yoghurtpaket upptäckte att dom skickat med åtta små plastsugrör i förpackningen. Så skeden är nu slängd och mina nya yoghurtpaket ”äter” jag med sugrör, vilket är oändligt mycket lättare faktiskt, vilket innebär ungefär 75% mindre disk.

Så det var det. Lördag och söndag (dag 22 & 23) kommer om nån dag eller så, so to be continued…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.