Kina – Dag 22

Dag 22: Lördag

Vaknade till en väldigt tråkig och grå morgon. Eller när jag tänker efter var den nog snarare vit, på grund av någon slags dimma (det var inte riktigt den vanliga gråa smogen som jag är van vid efter några veckor här i Beijing). Vilket inte gjorde mig jättepepp på att gå nånstans, men eftersom jag hade planerat att gå till OS-området och inte hade något annat att göra tänkte jag att jag gör ett försök ändå.

Så efter frukosten gick jag hemifrån mot OS-området, som ligger en halvtimme från Motellet ungefär. På vägen behövde jag ta ut pengar, så jag hittade ett ICMB-kontor, vilket kändes bra då jag kände igen bankens namn från innan. Dock fick deras uttagsautomatför sig att inte ge mig mina 500 CNY, utan bara ett kvitto, så efter lite prat med en banktjänstekvinna fick jag reda på att dom skulle sätta in pengarna på mitt konto om en månad sådär, så få se hur/när/om dom pengarna syns till igen.

Så jag hittade en annan bank (där jag tog ut lite mindre pengar ifall den automaten också skulle få för sig att kollapsa) och gick därefter vidare till det Olympiska området. Vilket var en liten besvikelse, då jag först och främst kommit så högt upp i området att jag behövde gå en halvtimme för att komma någonvart intressant och när jag väl kom till arenorna var jag både hungrig och hade huvudvärk på grund av att både marken och himlen var nästan helt vita.

Grått
Grått, grått, grått och åter grått. (Klicka för större)

Så jag gav upp min utflykt och åkte till SanLiTun (三里屯), eller SanLiTuaaarr kanske jag ska säga, Beijing:es som jag börjar bli, en shoppinggata nära ambassaderna. Väl där hittade jag ett shoppingdistrikt vid namn SanLiTun(r) Village där jag åt lunch, på McDonalds då jag inte orkade leta upp något annat på grund av min växande hunger. Vilket faktiskt var godare än senast (det är skillnad på McDonalds och McDonals här borta).

Sanlitun Village
En av Sanlitun Villages "ingångar". (Klicka för större)

Därefter så gick jag runt och kollade lite i affärerna, och hittade lite intressanta saker om jag inte minns fel. Bland annat en framtida present till brorsonen och en sådär fem paket Pocky (så många smaker!) innan jag bestämde mig för att ta efterrätt på Cold Stone Creamery, vilket var lika gott som alltid, om inte ännu lite godare eftersom jag provade deras mintglass, vilken var helt underbar.

Glass
Mint-kreation på Cold Stone, mums! (Klicka för större)

Därefter så gav jag mig iväg norrut för att få en glimt av svenska ambassaden innan jag skulle ta tunnelbanetåget hem. Svenska ambassaden var lika inhägnad som alla andra ambassader dock, om inte mer eftersom det var lördag och ingen orkade vakta den. Men området var ändå ganska fint, kanske just för att ingen förutom anställda på ambassaderna har något där att göra.

Lomographyaffär
En Lomography-affär, lika dyr som alltid tyvärr. (Klicka för större)

Därefter åkte jag till HouHai (后海) igen för att plocka upp ännu lite mer prylar och köpa en present, som jag hade tittat på innan, till en vän där hemma innan jag tog bussarna till WuDaKou (五道口) (frågade till och med biljett-försäljerskan på första bussen hur jag lättast tog mig till WuDaoKou, och jag förstod och kunde följa hennes svar!) för att än en gång träffa Chris för att äta kvällsmat.

Hutongkvarter
Hutongkvarter än en gång. (Klicka för större)

Den här gången gick vi till en Arabisk restaurang i närheten av tunnelbanestationen där vi åt hummus och några shawarmas. Vilket var både trevligt och gott, inte helt oväntat kanske. Men efter det åkte jag hem och dumpade av det nya krimskramset i väskan och gick och la mig medan Chris än en gång åkte tillbaka till labbet på sitt universitet.

Slutligen en liten länk för er som undrar vad Lomography är för något.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

    1. Roligt att höra =)

      Det gör mig glad, bland annat eftersom jag vet att det jag skriver inte alltid är så intressant för andra att läsa, utan mer är del i nån egen öppen dagbok =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.