Kina – Dag 14

Sådär, då har jag tillfrisknat litegranna nu då, så då är det väl dags att skriva lite här igen. Få se hur mycket jag minns bara.

Dag 14: Fredag

På fredag hade jag eftermiddagslektion, vilket ledde till ännu en ineffektiv morgon (man får ha sådana när man har sommar”lov”). Fast den här var nog faktiskt mer ineffektiv än dom flesta andra hittills, för jag tror jag tog en lite länge sovmorgon än jag brukar och jag kommer inte ihåg alls vad jag gjorde efter jag gick upp.

Utsikt
Utsikt från fönstret. (Klicka för större)

Sen var det lektion som sagt. Minns inte så mycket därifrån heller, förutom att jag hade den med Esteban, som vanligt nuförtiden, vilket känns bra. Vet inte hur mycket jag lär mig egentligen, men jag känner i alla fall att jag har vågat börja prata, och nästan ännu viktigare våga fråga även om jag vet att jag antagligen inte kommer förstå svaret.

Efter lektionen blev det dock genast mer intressant, för jag, Esteban, Franci, Pappa och Dotter Indier (som också kom förra veckan) och en lärare, som ibland hade lite väl roligt åt oss studenter när vi sa/gjorde dumma saker, tog tunnelbanan ned till Hutongerna (胡同) i Houhai (后海) för att göra dumplings (饺子) och vandra runt lite granna.

Hutonger
Vandring genom Hutongerna. (Klicka för större)

Nu var kanske inte själva dumpling-skapandet så särskilt speciellt, kavla lite deg, lägg i kål och knyt ihop, men trevligt var det, och vissa (läs Esteban) lät sin kreativitet flöda till vår dumplinglärares stora nöje. Han gjorde bland annat en ros och en Long (龙), det vill säga en drake (sagodjuret).

Blom-Jiaozi
Estebans blom-jiaozi. (Klicka för större)

Därefter åt vi en ordentlig middag med kött, fisk, grönsaker och våra dumplings såklart. Provade även lite YanJing-öl (燕京-啤酒) då det var den enda dryck som erbjöds, men insåg att kinesisk öl är lika äcklig som svensk/tysk/dansk/varsomhelstifrån. Men maten var i alla fall god, speciellt köttet som var det mest möra kött jag ätit på länge.

Karp
Fisken som serverades. (Klicka för större)

Efter maten så tog vi en kvällpromenad längs Houhai (som är en ”sjö” i centrala Beijing). Mycket lampor och mycket folk var det, vilket ändå kändes ganska mysigt. Om jag hade haft ork, ro och tid skulle jag gärna satt mig ned någonstans och bara njutit. Fast det hade antagligen krävt pengar med eftersom det var turistkvarter deluxe.

Sjö
Nattutsikt över Houhai. (Klicka för större)

Då tre av dom andra studenterna skulle till muren dagen efter åkte vi ganska snart hem, åt var sina håll, efter en trevlig kväll. Lätt värt det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.