Kina – Dag 11, 12 & 13

Hej allihopa! 大家好! Här kommer nästa inlägg, rejoice!

Dag 11: Tisdag

Eftermiddagslektioner, vilket ledde till ännu en ineffektiv morgon, som vanligt. Jag tror faktiskt inte att jag gjorde något nämnvärt innan lunch alls, vilket jag inte har några problem me faktiskt. Men efter lunch åkte jag till skolan för att ha lektion med Esteban igen; vilket känns ganska bra, då vi rent prat- och lyssnamässigt verkar ligga ganska nära i kunskap.

Efter skolan så hängde jag på Avi (israelen) till WuDaoKou (五道口) där vi skulle träffa Franscesca för kvällsmat, men eftersom Francys kinesiska ”mamma” redan hade börjat på maten hemma hos henne och Francy inte kunde säga nej blev det bara jag och Avi.

Så efter att ha jagat efter Avi’s favoritsmoothie (mangosmoothie) förgäves, för den var slut mest överallt så gick vi och åt. Det blev en ganska dyr pizza, det vill säga för samma pris som i Sverige, men god var en, och det var en riktigt pizza, ingen panpizza som det så ofta är här borta, så det var värt det.

Därefter skiljdes vi åt och gick jag hem medan jag upptäckte dagens första besvikelse, mina hörlurar som innan hade glappat lite lätt så att basen hade försvunnit i en av öronen då och då hade nu lagt av nästan helt, det vill säga det gick att vicka till sig ljud i en hörlur i taget, men vad är det värt. Så det var tråkigt.

Dagens andra besvikelse kom dock inte förrän efter jag lagt mig, för mitt i natten vaknade jag av att jag med kudden drog ned något från nattduksbordet med min kudde och efter en snabb koll visade det sig vara mina glasögon. När jag då skulle tända ljuset för att försöka hitta dom så råkade jag trampa lite lätt på dom. Jag har fått ihop dom igen, fast jag vet inte hur länge dom kommer hålla, så det är tur att jag har med mig linser.

Dag 12: Onsdag

Efter en trött förmiddagslektion med Esteban så bestämde jag mig för att åka till ZhongGuanCun (中关村), ett område med en massa affärer här i HaiDian (海淀), för att kolla lite på kläder (mest från UNIQLO) och kanske ett par nya hörlurar. Tshirtarna var fortfarande snygga, men eftersom storlekarna var lite konstiga så väntade jag med att köpa något.

Att kolla på hörlurar var däremot en pärs. För eftersom hörlurarna fanns i elektronikmarknaden behövde jag gå dit, och en utlänning i elektronikmarknaden verkade vara storpriset för datoraffärerna, för alla, ALLA, ville att jag skulle köpa datorer från dom, även om jag sa att jag inte ville ha en dator, och dom kom springande så fort man kom tio meter från båset (som kanske var en gånger en meter). Bah!

Så i slutändan hittade jag inga hörlurar, eftersom jag tröttnade ganska snabbt och dom enda jag hittade som hade lite bättre lurar var lite väl snabba på att sänka priset. Så det fick vara för den här gången och en trött och mentalt utmattad (av alla påträngande försäljare) Daniel tog sig hem till motellet igen.

Dag 13: Torsdag

Efter ännu en morgon med lektioner med Esteban så åkte jag hem med tunnelbanan för att vid WuDaoKou gå åt fel hål mot vad jag brukar, med mening förstås. För jag hade sett på nätet att det fanns en musikaffär längre bort på gatan som sålde hörlurar av samma sort jag letade efter. Dock var dom lurarna jag letade efter (Shure SE215) slut, så dom kunde inte hjälpa mig.

Men eftersom jag ändå var halvvägs till ZhongGuanCun nu så gick jag tillbaka till elektronikmarknaderna och med en liten lapp med namnet på dom ”certifierade säljarna” från Shures hemsida så letade jag upp två av dom lite större båsen med hörlurar och efter att ha prutat lite så köpte jag ett par SE210, vilka jag hittills är ganska nöjd med faktiskt.

Därefter bar det av hemåt och jag var hemma redan vid tretiden, vilket var ganska skönt då det på kvällen skulle regna, och regna gjorde det. Så mycket att vissa gator här i Beijing svämmade över och så mycket att mitt badrumstak har börjat droppa. Något jag funderade på om jag skulle säga till om, men jag tänker att jag orkar inte flytta och dom känner säkert redan till det.

Så det var mitten av min andra vecka i Kina, hur har Sverige varit såhär innan Midsommar?

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Kul att läsa dina inlägg! Verkligen roligt att höra om din vardag. Midsommar här var minst sagt regnig – det öste ner rent ut sagt! Men det är mysigt om man sitter ute under ett tak som det smattrar så där härligt på. Regnbåge syntes med. 🙂
    Hur är det med Kina, blir det klara dagar där? Alltså om himlen blir klar, har nämligen hört att det ska vara så mycket föroreningar att det är sällan eller aldrig som det blir en klar himmel, stämmer det!?
    Ha en fantstisk dag! Sköt om dig! Lycka till med studierna! Kram
    Ps Inget regn idag, utan strålande sol och 25 katter på balkongen – temperaturmätaren är en katt, och det blir roligare att kolla och säga gradantalet nu. 😉 Ha det fint! Ds

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.