Kina – Dag 9 & 10

Jepp. Tänkte skriva lite igår egentligen, men det blev inte av för att dom här på motellet för andra gången på en vecka klippte mitt internet två dagar för tidigt… börjar bli en vana det där. Aja, får ta det nu istället.

Dag 9: Söndag

Min andra söndag i Beijing, och den första med Gudstjänst. Jag hade från början tänkt att besöka en ”kyrka” här i Beijing, men tänkte att jag kanske skulle gå på ett möte nästa söndag, och låta det vara bra så, men när jag nu i lördags insåg att min söndag var helt oplanerad så bestämde jag mig att det var dags att gå redan då.

Så på söndagen gick jag upp vid åtta för att göra mig i ordning för kyrkan, vilket innebar att jag grävde fram skjortan ur resväskan och tog några mackor till frukost. Därefter gick jag ut och hoppade på första bästa buss (bästa som i ”en av bussarna som passerade en tunnelbanestation”).

Därefter tog jag tunnelbanan till östra Beijing och hamnade mitt i ett område med en massa höghus av olika typ. Tack och lov var även CTS, hotellet där Beijing Baptist Church håller hus lätt att hitta med sina stora skylt, och efter att ha virrat runt efter ingången hamnade jag i ett riktigt trevligt hotell.

Väl där hittade jag Beijing Baptist Church i en konferenslokal, och träffade ganska snart Chris, en student från staterna som var här för att göra ett studentprojekt och två holländare som var här på affärsresa. Tyvärr var pastorn hemma i staterna, men det var en trevlig liten (internationell) församling ändå.

Efter en gudstjänst (med lite lång predikan) så träffade jag tre engelskalärare, Matt, från staterna, Paul, från England, och en till engelsman som jag inte minns namnet på just nu, och tillsammans med holländarna och Pauls kinesiska fästmö gick vi till Subway för att äta lunch.

Efter en och en halv footlong så hängde jag på Chris, Matt, Paul och hans fästmö till ett shoppingcenter nära där Matt och Paul bodde, där jag hittade några snygga T-shirtar på UNIQLO, vilka jag visserligen inte köpte eftersom dom var mörka och det därför var svårt att se om dom såg bra ut eftersom jag hade på mig mörka shorts.

Därefter tog jag och Chris tunnelbanan hem och tog kvällsmat på KFC innan vi skiljdes åt och vi gick hemåt åt var sitt håll. Väl hemma så fick jag ju dock den underbara nyheten att internetet inte fungerade, vilket väl var okej, eftersom jag då hann kolla på första avsnittet i Hogfather-miniserien, vilken jag just nu knappt kan vänta efter att få se färdigt.

Dag 10: Måndag

Redan Dag 10? Ojsan. Fast å andra sidan är det lite missvisande eftersom jag nu har varit här i 9 dygn av totalt 29, så det är egentligen inte en tredjedel avklarat förrän i morgon förmiddag typ. Menmen, det har gått ganska fort hittils i alla fall, vilket bådar gott på sitt vis.

Jag har dock inte så mycket att säga om idag. Jag hade eftermiddagslektion så förmiddagen spenderades på rummet där jag läste/spelade/surfade lite tills det var dags för lunch. Efter lunch så åkte jag till skolan för att där få reda på att en av dom nya studenterna var på ”min nivå” och att jag skulle fortsätta med grupplektioner den här veckan.

Den nya studenten heter Esteban och är från Portugal, men har bott i staterna senaste fyra åren, och ligger lite under vad jag har ”lärt mig” rent teckenmässigt tror jag, fast å andra sidan har jag ju glömt ganska mycket, och vi är båda lika dåliga på att prata, så det här kan nog bli bra tror jag.

Efter skolan så tog jag bussen hem med en fransos från skolan, för att visa honom vart bussen till muren på lördag går (då han missade bussen nu i lördags av någon anledning), vilket var intressant då jag inte pratat med honom innan. Uppenbarligen går han på en fransk ”Engineering School”, vad det nu är.

Menmen, nu ska jag nog äta litegranna snart, och därefter blir det andra och sista avsnittet av Hogfather innan jag går och lägger mig. För även om jag har läxa så känner jag mig inte så stressad över den, jag har ju trots allt eftermiddagslektion imorgon med. Haré!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.