Dag 18: Din bästa födelsedag

Ja, förra inlägget var inte det ”riktiga” inlägget. Hade tänkt skriva det här i onsdags egentligen, men skolan och annat kom emellan. Som så ofta förr. Men för att komma till ämnet.

Jag har nog ingen ”bästa” födelsedag. Eller som jag skrev i förra inlägget, där dom första tre raderna faktiskt var helt seriösa, så försöker jag lite då och då intala mig att dagen jag föddes var en bra dag. Speciellt dom dagarna när jag funderar på hur världen hade sett ut utan mig. Det är för övrigt en väldigt klurig fråga man inte ska grubbla för mycket, säger jag utifrån erfarenhet.

Fast om jag måste säga någon födelsedag så säger jag nog min förra födelsedag (när jag fyllde 24). För som med förra inlägget om mitt bästa minne minns jag inte så många födelsedagar faktiskt, och dom jag minns är inte så mycket för hur dom var som med vilka dom var, och min 24:e födelsedag spenderade jag ju som sagt i förra inlägget med systra i Beijing, vilket var väldigt trevligt, trots hög feber och halsont.

För när det gäller årets födelsedag vet nog ganska många vid det här laget att jag knappt firade den alls. Jag tog en fika på stadmissionens café med Jonathan på eftermiddagen och bjöd hem några andra vänner på middag kvällen dagen efter. Men det var det, och det tyckte jag räckte ganska bra faktiskt. Inte för att jag har något emot att andra grattar mig eller att fylla år, utan för att jag helt enkelt inte tycker dagen är så viktig (fast jag börjar tänka om lite även där, efter att läst lite av Henri Nouwen, som inte håller med mig riktigt).

Men samtidigt så om vi kollar bakåt i tiden så var jag nog lite gladare på mina födelsedagar (och mer förväntansfull innan) när jag var mindre, men jag vet väl inte om det gjorde dom ”bättre” egentligen. Visst, jag fick fler presenter som mindre, men även det känns ju inte så viktigt nuförtiden (jag minns ju knappt vad jag fått och när), utan det jag mest saknar från mina födelsedagarna sen när jag var liten är nog ändå prinsesstårtan med familjen på kvällen.

Så. Jag har väl ingen riktigt ”bästa” födelsedag, men om jag måste välja en tar jag min förra, bara för att det var så härligt att få ha en riktigt lugn dag i Beijing med syrran.

(Tråååkigt inlägg jag vet, men då var det gjort… får jag gå till nästa ämne nu?)

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Pingback: 30 Dagar
Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.