Undersökning: Klar

Ja, då var min undersökning klar.
Dock har jag tänkt lite på det hela och kommit fram till att de enda svaren jag kan ge är ju ”Ja” eller ”Kanske”. Men eftersom denna undersökning inte är så värst seriöst och för att det ska bli mer intressant så får det väl vara ”Ja” eller ”Nej” då.

Först då tillvägagångssättet.
Som Linnea redan hade fått reda på så var det en bok det handlade om,
dessutom så gissade hon ganska väl också på vad för bok.
Nu är har ju inte boken några snirkliga bokstäver, och den är mer ljusbrun är ljusgul.
Men visst är det en Jane Austen, nämligen Emma.
Nu i somras så hade jag lite ont om böcker när jag var på Hönö. Så jag köpte de tre mest intressanta böckerna jag kunde hitta.
Stephen Kings Drakögon, Jane Austens Emma och nån av systrarna Brontës Jane Eyre. Dom två sista slank med eftersom dom var kända och i princip det enda jag kunde hitta på engelska.

Så nu har jag läst Emma i ungefär 2½ vecka, och vad är resultatet?
Jo, halva världens befolkning, för alla vet ju att ALLA tjejer utan undantag älskar Austen, kan inte ha fel. Svaret är Nej.
Austen är en ganska vettig författarinna, och Emma är en mysig och smårolig roman, när man kommit förbi de första 100 sidorna och börjat komma i den liiite gammaldags engelskan (min bok var ”complete and unabridged”, dvs så som den skrevs på 1800-talets början).
En liten vidare recension och liten analys av karaktärerna kommer nog i helgen. För nu ska jag ge min in på min efterundersökningsfas, nämligen genom att kolla på Emma (tvserien alltså, om någon har filmen får ni gärna hojta till).
Haré!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

 1. haha! jag är så nöjd. jag borde bli detektiv. det bästa är att nu kommer du vilja läsa ännu mer av austen, för du är alldeles betagen i deras värld=).
  jag har inte läst emma. har lånat boken flera gånger men inte orkat börja läsa, men kanske nu efter dina rekommendationer=).

 2. Läsa mer av Austen?
  Tyvärr blir det nog inte så…

  De böcker jag gillar mest är sådana som fokuserar mycket på karaktärerna i beskrivningar och handling, och enligt internet är emma den mest karaktärsdrivna romanen av Austen.

  Sen intresserade Emma som person mig också, och jag är rädd att det inte finns så många mer kloka och intelligenta huvudpersoner i Austens andra romaner, eller finns det det?

 3. Pingback: vid Life
Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.