Kina – Dag 27 & 28

Dag 27: Torsdag

På torsdag hade jag än en gång privatlektion med Rosemary, vilket var lika bra som dagen innan, innan det var dags för en kort utvärdering med Michael. Kort och gott har jag väl inget emot skolan i sig, men det finns några punkter (hur grupperna delas ut till lärarna och hur grupperna sätts ihop) som kan förbättras, och med lite tur så kanske dom lyssnade på mina idéer.

Därefter åkte jag till WuKeSong (五棵松) för att gå till kameramarknaden för att plocka upp en sak. När jag kom dit så kom jag dock ihåg varför jag hatar marknader här i Kina, man blir så uthängd och så tydligt ett ”byte” som utlänning. Så jag tröttnade och var på väg att ge upp när jag hade en affär som nästan hade vad jag letade efter.

Eftersom det bara var nästan vad jag letade efter så var det dock för dyrt, vilket gjorde att jag helt enkelt sa det (太贵) och var på väg att gå när försäljaren först sänkte priset med mer än 50% och när jag fortfarande inte ville ha det sänkte det till mindre 20% av ursprungpriset vilket jag tillslut gick med på.

Jag var även därefter övertygad om att han lurade mig men jag har i efterhand kollat priset på den här saken på Taobao (kinesisk auktions-/försäljnings-site) och det var faktiskt inte ett så dåligt pris jag betalade. Lätt värt det jämfört med svenska priser i alla fall. Så jag är nöjd med att för första gången i mitt liv prutat ned priset mer än 80%, utan att ens försöka.

Därefter tog hungern över, så jag hittade en buss som gick till ZhongGuanCun där jag letade upp första bästa restaurang, det vill säga Subway (赛百味), och beställde en footlong och en skrämmande grön päron-fanta som jag åt innan innan jag åkte hem.

Väl hemma lämnade tillbaka den tvättade handduken och sängkläderna till en i ”städpersonalen”, eller en ”waiter” som dom ”kallas” här, direktöversatt från 服务员 som ordagrant betyder servicepersonal men oftast används om just restaurangpersonal. Hon som tog emot sakerna hade dock riktigt roligt åt lappen jag hade fått, så jag antar att jag inte skulle tagit den så seriöst som jag gjorde.

Dag 28: Fredag

Så var det min sista skoldag, med eftermiddagslektion som vanligt. Vaknade däremot ”redan” vid åtta för att hinna med lite saker innan jag skulle vara i skolan. Åkte än en gång till ZhongGuanCun där jag tog en glass på Cold Stone (mint igen, mums) innan jag gick till UNIQLO för att köpa en tre t-shirtar (två till mig och en till lillebrorsan). Därefter tog jag bussen (699, riktigt snabb och trevlig buss, när den väl kommer) till skolan.

Väl i skolan hade jag lektion med Julia (eller Yulia kanske det stavas) vilket inte var lika effektivt som lektionerna med Rosemary, men ändå kändes bra som avslutning på veckan, bättre än att varit kvar i den större klassen tror jag absolut att det var i alla fall.

Därefter så gick jag och några andra från skolan (åtta elever och Michael) ut för att äta 北京烤鸭 (Beijing-anka helt enkelt). Vilket var förvånansvärt gott, i alla fall ankan. Så det kan jag absolut tänka mig att göra om, eller ja, om jag får välja dom andra rätterna förutom ankan också då. Men det var en trevlig och rolig avslutning på den här månaden.

Därefter åkte jag och Carl tillbaka till WuDaKou (五道口) och medan Carl tog bussen hem till motellet så passade jag på att gå in i HuaLian’s (华联, köpcentrum i WuDaoKou) UNIQLO-butik och köpa två nya t-shirtar (och byta en av dom redan köpta, då trycket visade sig vara glitter och inte i vitt som jag trodde innan jag kom ut i sol-ljuset) innan jag köpte lite ”Taiwanesiskt” naicha (奶茶, mjölk-té) innan även jag hoppade på bussen hem.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.