Kina – Dag 24-28

Den här veckan har jag skrivit ned lite stödord under veckans gång så jag skulle minnas vad som hänt, så den här gången slipper ni inte undan (ni, två, tre som läser dom här inläggen alltså).

Jag kanske ska varna att det här inlägget och nästa inlägget kanske inte är så jätteroliga. Kommer till exempel inte lägga in några bilder, då jag inte har så hemskt många från veckan och det är så mycket meck med det, och mycket är skrivet för att jag själv ska komma ihåg hur det var mer än något annat. Men ni är självklart alla välkomna att läsa och kommentera om ni vill.

Dag 24: Måndag

Eftersom det var måndag och ett gäng nya studenter skulle börja så hade jag eftermiddagslektion. Detta eftersom skolan vid nya elever använder förmiddagen till att ha lite småtest för dom nya studenterna, och sedan placerar in dom i lektioner, antingen på förmiddagen i nya grupper i eller på eftermiddagen i dom gamla grupperna.

Innan jag åkte till skolan var det dock dags för rummet att bli städat äntligen, vilket tog sig lilla tag eftersom hotellstäderskorna den här gången städade mitt rum väldigt, väldigt noggrant, antagligen för att det lite senare i veckan kom förbi en person som knackade på min dörr och frågade mig hur städningen hade varit (”oförberedd” inspektion någon?).

Dom satte till och med upp en lapp på badrumsspegeln (på kinesiska) där dom tyckte jag skulle tvätta en handduk och sängkläderna eftersom jag hade skitat ner dom så mycket (handduken tog största smällen när det droppade in genom taket häromveckan och underlakanet hade nån blodfläck, antagligen från att jag hade kliat lite för mycket på psoriasisen nån dag).

Därefter var det dags att åka till skolan, där jag helt plötsligt hade sex andra i klassen istället för en, vilket var lite för många om ni frågar mig och dessutom var nivån på dom nya studenterna ganska skiftande vilket sammanlagt gjorde lektionen något så oerhört seg, då allt tog väldigt mycket längre tid helt plötsligt. Så det var nästan skönt när dagen var över.

Dag 25: Tisdag

På grund av måndagens lektion så pratade jag på tisdag morgon med Rosemary om att jag tyckte gruppen var lite för stor och att det kändes lite som bortkastad tid att vara i en så ny grupp såhär sista veckan och hon lovade att försöka hitta en lösning, vilken till slut blev att jag hade privatlektioner onsdag till fredag.

Men på tisdagen hade jag ändå grupplektion, vilket ändå gav något, inte minst att höra alla andra prata. Caroline, från USA, tycker jag pratade ganska okej, och likaså den nya Franceska, från Italien. Johan (f.d. basårare) pratade också han ganska bra men det hördes att han bara läst ett år och på Frederico och Serena, från Italien dom med, hör i alla fall jag en tydlig italiensk accent. Vilket fick mig att fundera lite på hur jag låter…

Aja, efter lektionen slut så bestämde jag mig för att åka till ZhongGuanCun (中关村) igen för att kolla runt lite (köpte bland annat tvätt- och blek-medel till lakanen) innan jag åkte tillbaka till skolan för att hänga med dom nya studenterna och skolchefen Michael på en välkomstmiddag (min var ju inställd eftersom jag var den enda anmäld).

Så det blev en helt okej middag med dom nya studenterna och Avi. Eller maten var väl sisodär men sällskapet var trevligt. Satt och pratade lite med en Brengesjö (Carl Brengesjö) och Michael. Mest om Sverige eller om Taiwan, eller hur det kom sig att alla vi tre svenskar som är här läser till Civilingenjör.

Därefter så åkte jag hem och tvättade lite, med mitt nyinskaffade blekmedel utan blekmedel (innehöll väteperoxid istället, vilket enligt nätet skulle vara bra mot blodfläckar) och flytande tvättmedel (eftersom dom även här tvättar i kallvatten) och var tillslut ganska nöjd med resultatet, det vill säga nån fläck på handduken, som säkerligen var där även innan, annars inget direkt synligt.

Dag 26: Onsdag

Så var det Onsdag, och jag hade min första privatlektion. Blev ganska förvånad när det visade sig att jag skulle ha Rosemary (som annars bara sköter det administrativa på skolan) men väldigt snart glatt överaskad över att hon direkt fokuserade på att jag skulle få prata och återberätta så mycket som möjligt, eftersom det var det hon tyckte var viktigast, vilket jag höll med om.

Så det var måndag till onsdag det. Snart kommer torsdag till fredag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.