Dag 6: Din dag

Världens tråkigaste ämne såhär i tenta-p. Speciellt när det är jag som har tenta-p eftersom det är något av det ineffektivaste som finns. Men visst, jag måste ju. Har man väl börjat med något och lovat hålla ett visst tempo får man hålla det.

Tiderna är ungefärliga, speciellt tiderna på kvällen, brukar inte kolla på klockan så mycket när jag umgås med vänner (längre).
8:20 — Helgalarmet på telefonen ringer för första gången.
9:00 — Helgalarmet på telefonen ringer för femte gången (fjärde snoozningen). Jag inser att det är dags att gå upp
9:15 — Går upp ur sängen, tar en tallrik fil med müsli i och sätter mig framför datorn och slösurfar (läser igenom uppdateringarna i Google Reader).
10:10 — Inser att jag måste göra något åt dagen. Plockar fram min bok ”Design of Analog CMOS Integrated Circuits” och försöker plugga, vilket går sådär. Fastnar någon gång på en wiki över spelserien Metal Gear i minst en kvart och sätter därefter ihop en spellista med bara vokala låtar från spelserien, ”för att ha något att plugga till”.
13:00 — Inser att jag måste skärpa mig lite och tvättar håret och byter från pyjamas till myskläder.
13:30 — Värmer lite Gulaschsoppa på burk, har i lite creme fraiche och brer några knäckebröd till.
13:45 — Äter ovanstående.
14:00 — Försöker än en gång plugga, den här gången med större framgång. Trots temporära distraktioner börjar jag förstå hur man får ut småsignals-gainen från en differentialförstärkare, yes! Äntligen!
18:00 — Börjar få panik över att jag idag bara hunnit med mindre än hälften av kursinnehållet när jag borde hunnit minst hälften. Känner också hur humöret börjar svika efter en mörk vinterdag som dessutom spenderats exklusivt inomhus. Börjar också undra vart jag ska ta vägen ikväll, ”födelsedags”-middag eller filmkväll med pizzabak. Pliktkänslan, och lite humöret, säger att jag ska gå till det jag först lovade att gå på, filmkvällen.
18:05 — Bestämmer mig för att gå på båda sakerna, middagen en liten stund för att sedan gå till filmkvällen.
18:15 — Inser att jag måste sluta plugga och göra mig iordning om jag ska hinna gå på något alls. Skärper mig, tar på mig vettigare kläder än myskläder och slår in paket till (nästan) födelsedagsbarnet.
18:30 — Lämnar lägenheten för att gå till ovan nämnda (nästan) födelsedagsbarn.
18:40 — Kommer fram till ovan nämnda (nästan) födelsedagsbarn, inser att jag varken känner för att stanna, på grund av humöret, eller hinner stanna om jag ska vara i tid till filmkvällen och pizzabakandet. Ger present, gratulerar och går vidare.
18:45 — Köper julmust, för man kan ju inte äta pizza utan sötad dryck, vilket såhär i jultider självklart måste vara julmust!
18:55 — Ankommer till filmkvällen, börjar någonstans känna mig ganska nöjd med mitt val.
19:15 — Pizzabakandet med Therese, Andreas och Urban kommer igång.
20:00 — Väntan på pizza framför Nobels Fredspriskonsert. Tycker Florence + Machine verkar som ett coolt band.
20:30 — Pizza färdig och filmen Boy A börjar. Pizzaätande börjar (supergod pizza f.ö.), filmen visar sig passa mitt humör ganska bra. Någonstans kommer alldeles för mycket julgodis fram.
22:30 — Film färdig. Jag nöjd med film och val för kvällen. Diskussioner med Therese, Andreas och Urban om att arbeta som vådare och/eller telefonförsäljare.
23:15 — Ihopplockning av disk och avslutning av kvällen.
23:30 — Hemfärd med Kleerups/Robyns With Every Heartbeat i öronen (eftersom låten återfanns i soundtracket till filmen).
23:45 — Hemkomst och tandborstning. Därefter skrivande av detta inlägget.
00:25 — Sängdags.

Snälla alla omtalade, om det är något ovan ni skulle ta illa upp av, gör inte det. Det är inte menat så alls och jag hade en jättebra dag igår, eller kväll i alla fall, så jag är nöjd.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.