Taipei och midtermresultat

Så kommer då fortsättningen på det senaste inlägget.

Först tänkte jag återkomma till sömntemat igen lite kort. Vaknade på söndagen och tyckte det kändes lite konstigt att jag vaknade av mig själv när alarmet var satt till kl 8 så jag skulle hinna till gudstjänsten för att därefter åka till Taipei och träffa Christopher. Så jag kollade på mobilen för att konstatera att visst, veckoalarmet var satt till 8 men helgalarmet var fortfarande satt till 10 från dagen innan och klockan var nu kvart över 9, det vill säga gudstjänsten började om en kvart. Så det var bara att klättra ner från sängen, ta sig en dusch och sedan äta frukost i lugn och ro för att därefter direkt gå till bussen och åka till Taipei.

Väl i Taipei hände det väl inte så mycket speciellt egentligen. Träffade Christopher och hans kallegrafilärare och en taiwanes till, antar att det var en vän till kallegrafiläraren, och åt lunch på en hongkongrestaurang. Vilket var både spännande och gott. Därefter gick vi till Camera Street för att köpa en Canon 50D till Christophers pappa. Blev dock lite förvånad över priset då den kostade lika mycket som en D90 (båda utan lins) även om den egentligen är snäppet bättre. Så jag kanske har köpt fel kamera ändå, eller nä, för med lins går den på en tusenlapp (SEK) extra, och jag gillar verkligen ergonomin på min D90, förutom vikten då kanske men det skulle ju varit värre med 50D’n.

Därefter åkte vi till Zhongxiao Xinsheng (忠孝新生) för att kolla lite på mobiltelefon till Chris, vars “enda” krav är att den ska vara billig och att det ska gå och skriva traditionella tecken med pinyin på den (dröm på)*, och extern hårddisk till mig. Som väntat hittade vi ingen telefon till Chris men jag hittade iaf hårddisken jag letade efter, en 320GB Seagate Freeagent Go, för lite mindre än 500 SEK. Så nu har jag en dedikerad fotohårddisk som förhoppningsvis räcker ett litet tag i alla fall.

Därefter åkte vi och åt mat på ett “indiskt” ställe med några vänner till Chris. Dock kände jag mig redan innan lite småkonstig i huvudet, vilket faktiskt inte gick över på några dagar, så jag vet inte om jag var så trevlig, speciellt eftersom huvudspråket var kinesiska och då jag fortfarande inte vågar prata det helt, speciellt när folk inte verkar förstå när jag väl försöker, så känner jag att jag inte kanske hängde med hela tiden. Menmen, maten var god och sällskapet trevlig ändå trots omständigheterna (att jag inte kände mig helt bra och att det var kinesiska som pratades dvs.).

Därefter åkte jag hem till Hsinchu igen, där jag på något vis fick lite disciplin att gå och sätta mig i biblioteket och läsa på lite inför min “omtenta” i modern fysik nu i tisdags, vilket kanske inte låter så speciellt om man inte inser att att klockan var 9 på kvällen när jag återvände till Hsinchu. Anledningen till varför “omtenta” står i citationstecken är för att det inte finns några omtentor här och att det darför inte var någon regelrätt omtenta. Kort förklarat, eftersom det kändes som att midtermen i modern fysik förra veckan inte gick så bra pratade jag med lärararen om det förra fredagen och fick svaret att eftersom det allmänt inte hade gått så bra fick vi alla chansen att redovisa en uppgift på tavlan denna tisdagen för att få lite bonuspoäng.

Så i tisdags morse så redovisade jag en uppgift på tavlan, för att sedan få tillbaka tentan med 77/125 poäng, vilket är ungefär en 60% (godkänt på kurser här är “egentligen” 70% men läraren sa att hon justerar betyget efter resultaten). Fick också reda på att jag hade fått bäst betyg i klassen, vilket ju samtidigt som det var roligt kändes sådär eftersom det inte var något drömresultat precis, det blev ju inte bättre dessutom av att läraren innan vi slutade basunerade ut “och för övrigt så var det Daniel som fick högst betyg på tentan”, lite onödigt tycker jag väl ändå.

Fick också resultatet på pappersdelen på min programmeringsmidterm i måndags. 97/100, inte illa pinkat, speciellt eftersom jag hatar att skriva kod på papper där jag inte kan trycka ctrl-f5 (kör programmet för er som inte använder Visual Studio). Även där var hade jag högtst poäng i klassen, vet dock inte om jag delade det med någon eftersom den läraren hade vett nog att inte skrika ut vem som hade högst betyg.

* I skrivande stund har Chris faktiskt hittat en sådan telefon, Moto 231 tror jag den hette, så jag hade fel. Den var dessutom väldigt billig, även om Chris betalade ett överpris för den kostade den honom under 500 SEK.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Trevligt att du trots att du tycker att det inte går så bra gör reklam för LiU och Y genom att vara bäst i klassen=) Och se det från den ljusa sidan; läraren talade ju i alla fall inte om vem som hade sämst betyg^^

    1. Gör reklam för Y i en Bio/Medicinsk-Teknik klass ja, fast å andra sidan har ju LiU biologi också.
      Men visst, jag är glad över betyget, men gillar inte att bli uthängd framför hela klassen.

      Haha, nä, men hon var inte sen att skälla ut dom som gjorde fel och onödiga saker när dom redovisade sin uppgift på tavlan, jag tror dock hon var trött eller något.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.