Destination: a.mart

http://www.soilheart.com/foton/album/till-a-mart/page/1/photo/shueyuan-street
En gata nära uni

Igår gick jag på ett äventyr igen. Den här gången var det dock ett ganska mesigt äventyr. Nämligen att gå till a.mart (närmaste stormarknaden) och handla mat och förnödenheter. Så efter att ha ätit lunch och stått i rummet och funderat på om jag skulle ta med min nya kamera eller ej, den tar ju plats och jag skulle antagligen inte få ta med den in i affären, så letade jag upp min kompaktkamera och stoppade den i shortsfickan och tog på min ryggsäck modell större på ryggen och gick till skolans huvudport.

Nu kan man tänka sig att det skulle vara ett litet äventyr i att hitta dit i alla fall. Men eftersom jag redan innan hade bestämt mig för att fuska så följde jag bara min utskrivna google maps karta (som jag knappt behövde). Dessutom hade jag redan gått halva vägen innan, när jag fick för mig att utforska hur stora vägen utanför skolan såg ut åt andra hållet. Så efter en ganska händelselös kvart stod jag utanför den stora, och ganska tråkiga, byggnaden.

a.mart
a.mart

Därefter var det bara att handla, vad det blev för något kan läsas nedan och också ses på bilden, vilket också det var ganska händelselöst. Är dock ganska nöjd över att jag bara frågade butikspersonalen på kinesiska när jag inte hittade saker, visserligen eftersom jag vet att taiwaneser är urusla på mer specifika engelska ord, typ ord på olika matprodukter. Blev också visad till hörnan för utländsk mat då jag frågade efter 意大利面, italienska nudlar (dvs. pasta), och där fanns lite småintressanta saker, som “riktigt” engelskt earl grey. Dock fanns där ingen svensk mat, men jag är väl inte så förvånad över det.

Så efter att ha köpt det viktigaste just nu så bar det av hemåt. Stannade i fruktaffären på vägen hem och köpte fyra äpplen fem bananer, så mamma blir nöjd, vilket totalt gick på ~30 SEK. Är fortfarande konfunderad över fruktpriserna här på Taiwan. Allt annat är ju mycket billigare här än hemma, med ännu ett undantag för mjölk då, förutom frukt och det tycker jag att dom borde ha så det räcker i närheten. Blev också ett stopp i 10NT-butiken utanför skolan för att köpa lite nya köksredskap till den nya maten.

Där slutade det äventyret. Kort, inte så äventyrligt, inte så superintressant kanske, men ganska väl behövt, för nu har jag pasta om jag skulle bli sugen på det.

Dagens skörd
Dagens skörd

Vad dagen gav mig tillslut:
Från a.mart: En lufttät plastlåda, till förvaring för min kamera, fem tandborstar för 30NT, vilket var mycket billigt för att vara Taiwan där dom flesta tandborstar kostar 90NT styck, billigaste häftapparaten jag kunde hitta, musmatta av silikon, Dove duschkräm, U.S. Polo Assn. schampo, tre koppar snabbnudlar, två limpor 德国面包 (“tyskt bröd”), det första mörkare brödet jag har hittat här, även om det var ganska mjukt, bordsmargarin med 80% fett som går ut i januari 2011, ett halvt kilo pastaspiraler, färdig italiensk pastasås med kött, en sprite, 60 cl som dom flesta flaskorna här och tre rullar mintmentos.
Från fruktaffären: Två stora röda äpplen, två små röda äpplen och fem självskalande bananer.
Från 10NT affären: Brödkniv, smörkniv, skärbräda, klisterlappar och märkpenna.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.