Två veckor senare

Insåg häromdan att det var nästan två veckor sen jag skrev något här. Det vore fel att säga att inget att hänt under dessa två veckor, för mycket har hänt, det händer alltid något första månaden på en ny skola. Tyvärr har det inte varit något så speciellt att jag känt att jag bara måste skriva om det eller så har annat tagit upp min tid (se nedan).

Först vill jag bara följa upp på förra inlägget. Fick tillbaka läxan och duggan från mikroelektroniken tidigare i veckan och resultatet blev 60/100 på läxan och 3/10 på duggan. Resultatet på läxan känner jag att det duger, men när det gäller resultatet på duggan känner jag att det var lite smådåligt. Jag tror dock att jag hämtade upp det igår när jag lämade in läxa 2 och skrev dugga 2. För denna gången var jag nöjd med alla svaren, både på läxan och på duggan.

Men för att säga lite om vad det är som tagit upp min tid. Det är huvudsakligen tre saker, så jag tänkte att jag radar upp dom och går igenom dom en och en här.

  1. Jag har gjort skolarbete. Bland annat var det två läxor som skulle in denna veckan så dom har tagit upp lite av min tid.
  2. Jag har gjort annat. Det vill säga saker jag tycker är roligt och trevlig som inte skolarbete.
  3. Jag har som alltid högtflygande planer och har planerat saker jag ska skriva här på bloggen som inte kunnat visas snyggt, förrän nu.

När det gäller skolarbetet så satte jag mig och gjorde veckans läxor i tid den här gången, vilket helt enkelt betyder att jag satte mig med dom redan på helgen, så det blev en 4-5 timmars rent skolarbete per dag både på lördagen och söndagen. Nu låter det kanske inte mycket, men det är väldigt mycket för att vara jag på en helg som inte är precis före tenta-p. Dessutom funderade jag också på att hoppa på Termofysiken här, så lite tid i helgen och i måndags gick också åt att läsa kursboken och dom redan genomgångna powerpointpresentationerna från kursen. Kursen tar dock inte upp någon tid längre eftersom jag i måndags fick beskedet om att jag inte kunde registrera mig på kursen såhär “sent”, vilket egentligen var ett lättnad eftersom jag då hade insett kursen var lite för svår för mig just nu, så jag går kursen när jag kommer hem istället. Men mer om detta senare.

Sen till det andra. Det som har tagit upp min tid förutom skolarbetet har varit allt från att sova, eftersom jag har dragit på mig riktigt dåliga sömnvanor här, till att spela på mitt PSP, när jag behöver koppla av/bort, till att gå ut och fota hela skolan, och då vistas på hustak som jag sen upptäckt att man inte får vara på, till att gå till gudstjänst och bibelstudium på söndagarna. Precis, jag har nu hittat en engelsk kristen gemenskap här i Hsinchu, och dom/vi håller dessutom hus i kyrkan precis utanför universitets huvudingång, så det är inga större avstånd dit heller. Väldigt trevligt och roligt, dessutom har jag där träffat en tjej jag också läser kinesiska med, så jag känner att jag hittar mer och mer vänner här.

Sist är det det tredje då. Mina högtflygande planer. Som denna gång nog kommer bli verklighet. Jag tänkte nämligen göra en vettig guide till hur det är att plugga här på NTHU som en egen undersida här på bloggen, med egna undersidor för speciella ämnen, som skolan, boende m.m. Det är på grund av detta jag bytte tema på bloggen häromdan, för att få något mer överskådligt som sköter sig bättre när det gäller sidor. Dessutom började mitt förra tema, K2, bli mer och mer buggigt eftersom utvecklingen i princip hade stannat runt det.

Så nu har ni ett uppdrag. Rösta på era favoritfärger på pollen här till höger. Om det nu är så att ni gillar dom nuvarande färgerna så är det bara att rösta på rosa. Om ni inte gillar det, så skyll på min syster, och se till att någon annan färg får fler röster. Jag har också satt det till två röster per person, så det blir lite variation förhoppningsvis. Dessutom får ni, tre personer eller hur många ni nu är, som läser detta gärna gå in på min nya feedbacksida och säga vad ni tycker, så det här kan bli bra och något jag kan behålla ett bra tag. Tack på förhand.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.