Andra veckan

Ja, har tänkt att skriva ett tag nu, men har bara inte blivit av.

Har mer eller mindre kommit in i plugglunken nu, dvs.: Vakna, duscha, äta frukost gå på lektioner, äta lunch, gå på fler lektioner om jag har, äta kvällsmat, inte göra något vettigt, gå och lägga mig (lite för sent).

Fick i tisdags också min första svacka, dock varade den bara en timma sådär. Anledningen var att jag hämtade ut mit ARC (Alien Residence Certificate, typ Visa fast ID-kort) och på det stod det att jag bara fick stannat till 30:e juni nästa år, vilket leder till problem då flygresan hem redan är bokad till 9:e juli… men det ska förhoppningsvis gå att lösa på något sätt. Dagen fortsatte dock ganska bra efter det.

På onsdag hände inte mycket förutom att jag gick och beställde en ryggsäck till min kamera, en Kata DR-467, och köpte lite billiga rengöringsgrejjer (en penna och en raket). Fick dessutom 150 TWD rabatt på det hela utan att fråga, Bebe tyckte väl att jag förtjänade det när jag inte orkade pruta den här gången :).

Tänkte därefter köpa en återförslutningsbar påse till min mikrofiberduk så jag frågade dom i fotoaffären varvid en annan kund sa, “Det vet jag vart det finns, jag ska faktiskt dit och köpa några nu jag också! Du kan få följa med mig”. Så efter lite skämt från affärsägarens sida så följde jag med kunden och hennes svägerska. Dom åkte dock moped men svägerskan hade en extrahjälm så jag fick skjuts dom 300 meterna till affären (som ligger mittemot universitetet), så nu har jag också åkt på en Taiwanesisk “Motor” :). Och ja, jag fick mina påsar också.

Samma dag gick jag också på en kinesiskalektion för att prova på kursen, förstod efter en sådär 10-15 minuter att det här går inte för jag fattar inte ett dugg. Så jag tänkte att jag går väl på rasten (som är en 50 minuter efter lektionens början), dock kom tiden för rasten…. och gick… så jag satt och fattade nada i lite mindre än två timmar, kan ju säga att jag inte kommer återvända till den lektionen i första taget 🙂

I torsdag hände inte mycket faktiskt. Förutom att när jag kom till labsessionen för programmeringskursen på Chiaoda (grannuniversitetet) så kollade dom på listan och konstaterade att jag inte stod där, så dom kunde ju inte godkänna min labb. Så jag tog filerna och gick hem, tänkte göra labben nu i helgen istället, typ imorgon. Istället så tog jag kameran och gick till Chiaoda (som är mycket “renare” och “snyggare”) och gav mig på lite nattfotografering, resultaten kan hittas i mitt fotogalleri.

Sen igår var det Välkomstparty för oss internationella studenter, vilket i princip innebar mat, lite underhållning av dom nya utbytesstudenterna (eftesom vi bara vart två svenskar där så hittade vi inte på något), lite lekar på scenen och sen var det slut vid 10, inget speciellt alltså, men man lärde sig lite nya namn ändå.

Men nu ska jag äta lunch och sen nog ta bussen till Taipei. Tänkte gå runt lite där och kolla om jag ser något intressant och sen äta kvällsmat med Christopher. Så hej då för nu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.