Första tre dagarna i skolan

Japp, nu har jag gått i skolan i tre dagar… eller snarare kanske en och en halv dag om man räknar total tid… läser mest på förmiddagarna med några få kurser som inkräktar på min kvällstid.

Hittills har det gått bra. Programmeringen jag var på i måndags som var på kinesiska har jag dock gett upp, kinesiskan var för svår och när jag pratade med examinatorn så sa han att det nog skulle funka även om jag bara “kunde engelska” men det var klart att han inte ville ha mig på kursen så jag skippar den :). Så det får bli en liknande kurs men på engelska på grannuniversitetet Chiaoda (National Chiao Tung University) istället.

Dom andra kurserna har dock känts riktigt bra. Elektriska kretsar och mikroelektonik känns som kurser som jag som Y:are kommer få stor användning för, speciellt eftersom jag just nu är sugen på elektronikprofilerna. Modern fysik är också intressant, men lika mycket för examinatorn, som är en riktigt skön tant, som för innehållet i kursen (eller snarare kurserna eftersom den är i två delar).

När det gäller kinesiskan har det dock varit lite svårare att veta vilken kurs man ska gå. Men jag har nog bestämt mig för Intermediate Chinese nu i alla fall, Advanced Chinese var för svår för mig. Dock finns ju också Chinese News Reading (som faktiskt inte bara går ut på att läsa tidningar, även om det låter så), vilken kanske I:arna ska läsa, så riktigt säker är jag väl ändå inte.

Annars händer det inte mycket. Jag köpte en Nikon D90 häromdagen som jag nu efter att ha haft “Buyer’s Remorse” över igår njuter fullt av, eller kanske inte fullt, men väldigt mycket. Bara möjligheten att gå ut på hustaket och ställa kameran på (den mycket breda) muren och ta kort på natten är väldigt uppskattad. Så nu återstår det bara att lära sig hantera och använda kameran (har fortfarande problemet att mina kort alldeles för ofta känns sneda).

Tog även en tur till Chiaoda idag för att hitta klassrummet för programmeringen imorgon. Gjorde dock också lite andra saker där, som att leka med kameran, äta italiensk köttfärssås som nästan smakade som hemma, köpa lite “billig” kurslitteratur  (tänk Statistics-boken, fast för 200 kr) och hälsa på Chalmeristerna på deras kontor. Eller det var bara två Chalmerister där, men dom verkade trivas. Så jag har nu också beslutat att när jag kommer hem lobba för att vi LiU-studenter ska få ett lika fint kontor här på NTHU (så vi också kan ha att Wii att leka med).

Men nu ska jag gå och lägga mig. Klockan är 20 i elva på kvällen och jag har sovit allt för dåligt senaste nätterna. Min vana med att gå och lägga mig en timme efter planerad tid har vaknat till liv igen… så godnatt på er!

Ja, det kommer bilder från dom senaste dagarna tagna med min D90 snart, men orkar bara inte fixa det ikväll.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Härligt att det är igång och att allt flyter på! Jag är riktigt avundsjuk. Själv börjar inte kurserna förrän slutet på september och jag har varit här i tre veckor – åångest!

  2. Viktor: Oj, vad ska du göra tills dess? Jag skulle aldrig klara mig här utan skola längre än den veckan jag hade…

    Calle: Jodå, fast på grannuniversitetet (om det inte var klart nog). Ett ”Chalmers Asia Office” =)
    Det är dock inte bara fördelar för dom, dom måste skriva en eller två artiklar för ”Chalmers Asia Bullentin” medan dom pluggar här.

  3. Ah, ja. Grannuniversitet, det framgick ju egentligen, bara jag som inte kopplade. Två artiklar är ju inte så mycket, det slänger man ju ihop på en timme. 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.