En tur till Downtown

Hållplatsnamen stod även på Engelska
Hållplatsnamen stod även på Engelska

Igår stack jag ner på stan här i Hsinchu, eller som dom säger här, åkte till downtown. Den egentligen anledningen till varför jag åkte var att jag behövde ett par shorts, men lika väl tänkte jag att det var dags för mig att våga mig på att åka bussen i Hsinchu nu (dock var jag ju ensam, men det fick gå ändå). Resan gick bra och efter en kvart sådär så var jag i downtown. Var väldigt förvånad på vägen till stan över hur lummig staden är. Mer grönt och träd än svenska storstäder.

Stort och rent
Stort och rent

Eftersom jag hade fått tipset att varuhuset Sogo var ett bra ställe så gick jag dit så fort jag hittade det. Dock insåg jag där inne att det var ett kanske lite för bra ställe, lite som NK hemma i Sverige. En massa märken som hade sina små hörn med kläder, skor, hushållsel eller vad det än var. Dock hittade jag (o)turligt nog ett par short där, som trots rabatt var ganska dyra, men eftersom dom var snygga och är tänkta att hålla ett år inhandlades.

Downtown i väntan på bussen
Downtown i väntan på bussen

Därefter började det närma sig hemfärd. Efter att ha köpt en bok i en bokhandel (där i princip alla böcker på engelska var böcker baserade på filmer eller böcker som blivit filmer) så försökte jag hitta hållplatsen för buss 1 som skulle ta mig tillbaka till Tsingda. Dock hittade jag den inte, och efter att ha frågat lite människor (som inte kunde engelska, även om dom försökte) så hittade jag hållplatsen, dom var på andra sidan kvarteret från där bussen hade stannat. Fick dock vänta lite innan jag kunde åka hem.

Det var ungefär vad som hände igår. Idag har det inte hänt så mycket, har köpt en laddare till telefonen och gått och kollat priser på Nikon D90 på det lokala elektronikköpcentrat (NOVA). Har även träffat min Host Professor och han var mycket trevlig och uppmuntrande, han tycker att jag ska göra något projekt med någon av professorerna som forskar inom Sytem on Chip om jag är intresserad av det, få se hur det blir med det men det låter intressant.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

    1. Haha, får jag visst =)
      Och kommer att göra, och för ett mycket bättre pris än i Sverige =P

      Hur mycket kostade din kamera förresten? Och fick du med något objektiv?

  1. Bra med frekventa uppdateringar om hur du har det. Följs med stort intresse från ,Lidköping =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.