En dag senare

Så, nu har jag varit i Taiwan en dag. Eller snarare en och en halv.

Det är mycket nytt här. Inte minst omkullkastande av den prydliga bilden av Taiwan jag hade innan jag åkte. Tänkte att det var som Sverige kanske, men tji fick jag. Det är varmt, kaotiskt och virrigt, överallt.

Efter lite tvivel och funderingar på vad jag gjorde och höll på med egentligen häromdagen lyckades jag ändå komma in lite i livet här ändå och nu måste jag säga att jag nu faktiskt kan tänka mig att bo här ett år, det duger faktiskt finfint nu när jag insett och sett hur det faktiskt är.

Dessutom har jag nu också träffat några trevliga studenter som var i Sverige förra året (Ian och George) och har också kommit fram till att min rumskamrat är en väldigt bra rumskamrat, eller att han var trevlig märkte jag direkt, men det var inte förrän idag jag insåg hur andra kunde ha det, med Rocky’s 55-åriga viatnames till att börja med och nu “the computer guy” efter hans rumsbyte…

Det enda jag är lite nyfiken och nervös över nu är kurserna, som startar först på måndag. Men tack och lov så fick jag ju rekommendationen av Ingela där hemma att såhär på hösten bara läsa tekniska kurser på engelska och kanske någon språkkurs på kinesiska. Så det ska nog gå det med.

Aja, detta dyker nog inte upp förrän på tordag eller fredag eftersom det är då jag får mitt DormNet Account (dvs internet på rummet). Men då vet ni (och jag) hur det är efter en och en halv dag i Taiwan då =)

Hoppas allt är väl med er alla! Godnatt.

TILLÄGG: Har precis laddat upp dom få bilderna jag tog på resan hit och några bilder på mitt rum här på NTHU. Fler bilder på skolan kommer senare när jag tagit med mig kameran ut och tagit dom =)

Delta i diskussionen

6 kommentarer

 1. om en månad kommer du vara ”hemmablind” i ditt lilla rum och du har vant dig, jag vet inte hur många märkliga rum jag haft på FHS skolor och campusar 🙂 Bara du får tag på en ny madrass!!
  Vart är det lättast att få tag på dig? Jag har fixat skype…
  KRAM!!!

  1. Haha, jadå.
   Gillar faktiskt rummet, det är lagom stort. Det enda jobbiga är att dela det med någon annan, men det funkar det med.
   Och madrassen är inget problem, jag kan sova på det mesta faktiskt.

   Skype är nog bäst. Är nog dock mest inne typ 12-17 svensk tid (väldigt dum tidzon här).
   Kram!

 2. Trevligt att höra att du är på plats och att allt har gått väl! Jag antar att snart borde väl alla vara på plats. Det är bara från våra japaner som man inte hör så mycket om.

  Lycka till med skolstarten!

  1. Jepp. Det är dom där japanerna som fått världens sommarlov… men så kanske dom slutar senare också. Nån som har koll?

 3. mjo, det verkar som om vi kan tänkas sluta i augusti…å alltså få ca 2 veckors sommarlov. Förutsatt att man inte har några omtentor alltså.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.