Kina – Dag 2

Dag 2: Söndag

Jag vaknade svalt, efter under natten satt på luftkonditioneringen igen efter jag stängde av den precis innan jag somnade, så det kändes i alla fall bra. Eftersom jag inte hade någon frukost duschade jag snabbt och gav mig ut på gatorna för att leta frukost men först frågade i receptionen om när mitt internet på rummet skulle funka och fick svaret: ”Två, tolv, ett, nångång”.

Så därefter jagade jag upp frukost, vilket fick bli en McMuffin på McDonalds med medföljande varm kaffe (som inte var allt för blaskig faktiskt). Därefter gick jag mot tunnelbanestationen och hittade på vägen min efterfrågade 超市 (Supermarket). Jag hittade också ett bageri, som hade bröd som inte var allt för sockerfyllt, vilket var otroligt trevligt, för att vara Kina.

Därefter hoppade jag på tunnelbanan för att försöka hitta till skolan för att se hur omgivningarna ser ut, för på måndag, och kanske alla dagar, får vi skjuts till skolan från hotellet. Jag måste säga att jag gillade området runt skolan, då det hade många restauranger och var väldigt fräscht, antagligen för att det är ett företagsområde.

Sedan åkte jag inåt stan, och gick till en av Beijings större gågator, för att ha något att göra. Väl där hittade jag H&M, tog en vaniljlatte på Starbucks, och lyckades efter mycket om och men skaffa ett kontantkort till mobilen, även om mobilsurfen först kommer igång nästa månad… (och därför bara kommer funka en tredjedel av resan, men bättre det än inget).

Efter det var det lunch, som blev lasagne på Pizza Hut, eftersom jag var så trött och kände att jag behövde unna mig något jag visste hur det smakade. Det var även två svenska tjejer på Pizza Hut när jag kom in, fast jag hann/vågade inte hälsa på dom innan dom gick.

Därefter åkte jag tillbaka till hotellet, fast inte direkt, jag passade på att plocka upp lite bröd, bredbar ost och tandkräm på vägen hem, jag hittade dock ingen smörkniv, men tänkte att det skulle lösa sig senare, med engångspinnar från hotellet om allt annat skulle krisa.

Väl tillbaka på hotellet frågade jag än en gång om internet, och fick nu det lite besvärade svaret att klockan sex skulle datakillen komma in. Efter att ha frågat en gång om hon i receptionen denna gången var riktigt säker och fick ett jag så gick jag upp på rummet för att vila en liten stund.

Jag tröttnade dock ganska snart och gick ner till lobbyn, där jag träffade några kinesiskastuderande (från början tre killar från USA, England och Kazakstan om jag förstod rätt) och satt och språkade lite med dom och en annan kinesiskastuderande från Nya Zealand som senare kom förbi.

När dessa killar gick iväg för att handla lite så kom dock datakillen vilket gjorde att jag stannade kvar och efter lite små försök att få igång PPTP-uppkopplingen så fick jag äntligen internet på rummet. Vilket gjorde att jag satt kvar i rummet mest hela kvällen, förutom en kort promenad till Yashinoya igen för kvällsmat.

Väl efter maten hittade jag också ett Hyper Market (sic) där jag köpte en sked och två ätpinnar (eftersom dom inte hade några slöa knivar som jag kunde bre den bredbara osten med) och lite diskmedel.

Så, det var min andra dag. Ganska händelserik om jag får säga det själv. Men kanske inte världens roligaste händelser att läsa om, men det var skönt att få skriva av sig lite, och ge en liten bild av hur det är att åka till Kina och läsa språk.

Dagens dummaste: Mitt försök att hitta tillbaka till tunnelbanan från skolan, alternativt att jag under samma omväg råkade (shuffle) lyssna på Lars Winnerbäcks lite smådeppiga Under Månen (vilket bland annat gav mig hemlängtan deluxe).
Dagens bästa: Vaniljlatten på Starbucks. Jag var inte så sugen på den faktiskt, men smaken fick mig att må bättre, kanske på grund av sockret, kanske på grund av den hemtrevliga smaken (sen Taiwantiden).
Dagens skylt: CNPC Drilling Research Instituet: Instrument While Drilling Department. Roligast om man tolkar lite fritt =P

En skylt med konstig Kinesiska
Klicka på bilden för att se den i större format.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.