Lättnad

Nä, det kommer inget ”Efter Stormen”-inlägg som utlovat. Vill ju inte bli förknippad med Marie Fredriksson’s album och låt med samma namn. Så jag struntar i det och kallar det här inlägget för ”Lättnad” istället eftersom det är den känslan jag känt senaste dagarna. Lättnad över att tentorna är över, lättnad att jag klarat tentorna (förhoppningsvis) och lättnad över att jag fick min VISA-förlängning.

Så jag får väl börja med i tisdags då, dagen för den fruktade sluttentan i Reglerteknik. Efter en liten sovmorgon, småsen frukost, som vanligt, och en sistaminuten-genomgång av mitt formelblad (som innehöll formlerna jag trodde jag kunde behöva kunna utantill på tentan) gick jag lite småtrött till den fruktade tentan, tentan jag hade oroat mig för senaste månaden, eftersom jag enligt mina beräkningar nu skulle behöva runt 60 poäng för att klara kursen, och på föregående tentor hade jag ju ”bara” fått 56 och 58.

Och vilken tenta det var. Jag var faktiskt inte lika stressad denna tentan som förra midtermen, men jag tror det var för att jag var tröttare denna gången, vilket ju inte var bra eftersom jag kände att det störde koncentrationen, men efter 120 minuter (20 minuter längre än vanligt, tror läraren tyckte synd om oss stressade svenskar) så lämnade jag ändå in en halvskriven tenta och gick till biblioteket för att plugga inför nästa tenta. Inte för det gick att plugga, då tröttheten och panikstressen hade blandat sig i något som gjorde att jag hade noll koncentration, i alla fall i dom efterföljande timmarna.

Så först på kvällen kunde jag sätta mig ned och skriva mitt formelblad till Signaler och System och läsa igenom föregående års tenta i Datorstrukturer som läraren så vänligt mailade ut ungefär ett dygn före vår sluttenta. Så det var ändå med ett ganska skönt lugn jag gick och la mig på kvällen, lättad över att den värsta tentan var över, även om oron inför Signaler och System låg där och grodde.

Sedan i onsdagseftermiddags så skrev jag min tenta i Datorstrukturer, blev klar med tentan och en kort slarvfels kontroll på ungefär 40 minuter, och hade då svarat på det jag kunde, vilket ju var det mesta. Så jag blev väl inte så förvånad när jag fick resultatet häromdan, 90/100. Men så var det en väldigt enkel kurs, som 90% klarade av. Så jag är väl nöjd, även om jag gärna skulle velat ha lite större utmaningar rent läxmässigt.

Därefter var det Signaler och System på kvällen, vilken jag inte skrev på 40 minuter utan satt alla dom tillgängliga tre timmarna med, även om minst en halvtimme gick åt att försöka klura ut en viss specifik detalj i blockdiagram… men i slutändan hade jag ändå svarat på ganska mycket och då tentan hade 40 extrapoäng så det totalt var 140 poäng och eftersom jag enligt mina beräkningar bara behövde sätta 40 av dom så oroade jag min inte så mycket efter den. Eller oroar mig, för den har jag ju inte fått resultaten än på.

Men hur gick nu med Reglertekniken då? Jodå, torsdags kom mailet, förvånansvärt tidigt, med resultaten. 75% hade blivit godkända (vilket är ganska lågt för en kurs i Taiwan kan jag tänka mig), och *trumvirvel* jag och dom andra svenskarna var en del av dom! Hurra! Detta trots att jag bara hade fått 56 poäng på sluttentan. Tackolov hade mina läxor dragit upp mig till 60 poäng och därefter hade läraren också lagt till två extra poäng (vilket räddade totalt fem i klassen, varav en av oss svenskar).

Så nu har jag öntligen sommarlov, eller ja, jag väntar ju fortfarande på Signaler och System men den borde inte vara någon fara, och om jag misslyckades med den var den ju på engelska och känns dessutom lättare att ta igen i Sverige, så det känns inte riktigt lika farligt. Dessutom så lättade den sista oron igår, då jag hämtade ut mitt nya ARC-kort (läs Visum), vilket intressant nog gällde i ytterligare ett år, med anledning ”studier” (trots att blanketten jag fyllde i klart prickade för ”annat” som anledning, men jaja).

Så nu ska jag sova länge, åka till Taipei och köpa kameraobjektiv, kanske ta en tur till 台南(Tainan) med Trevor, planera och packa. För om två veckor bär det hem. Hem till min familj och deras hus, jag längtar redan.

Ps. Om det är någon som har något tips på vad man kan hitta på i Taiwan eller vill ha något gjort, inhandling eller ha ett foto på något speciellt, så är det bara att säga till

Delta i diskussionen

4 kommentarer

    1. Här får du en ring av mig -> o (till ditt ”a” i ”går” tänkte jag)

      Men visst. Det är skönt att ha lov, börjar dock redan krypa på väggarna av nervositet blandat med fritid jag inte vet vad jag ska göra av…

  1. Ska kanske nämna att schweiziska tangentbort har alla svenska bokstäver utom just a…alltsa om man lägger till en liten ring uppepa 🙂

    Annars funkar äö och ü fantastiskt bra (sa fort man vänjer sig vid att Y och Z bytt plats)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.