2 midterms, posten, bokaffär och NOVA

Jepp. Ovanstående är min vecka so far ungefär. Plus lite lektioner och försök till plugg inför dagens midterm då.

Hade första midtermen igår. Den skriftliga delen på programmeringen. Ett moment jag har svårt att förstå, varför ska man kunna programmera på papper utan referens? Visst, det är bra att man kan det generella och kan skriva kod rätt fort om man t.ex. är under tidspress. Men i dom flesta fall känns det som att det inte är så stressigt och att kompilatorn är ganska bra på att säga var man gjort fel. Aja, har ju dator-delen av midtermen på lördag, så då  blir det lite av det också, även om även det är utan externa referenser.

Sen dagens midtem i Modern Fysik var minst sagt intressant. Inte så svår, men eftersom jag hade typ världens svacka i helgen och var trött som ett as (dödstrött?) igår eftermiddag blev det väl inte så mycket pluggat som det borde blivit. Dock skrev jag ganska mycket ändå. Tror att resultatet skulle dugt till en 3:a hemma i Sverige, men tror ju inte att jag bräcker 70-gränsen här (som är gränsen på kursbetyget för godkänt), får försöka förklara mig för läraren och hoppas det lönar sig att fortsätta kursen ändå.

Efter föreläsningen idag, som var efter midtermen, så gick jag till posten för att posta lite vykort. Det kostar 3 kr att skicka ett vykort till Sverige, bara så ni vet. Dock är inte alla planerade vykort skickade än, dom flesta är inte ens inhandlade (ett begränsat antal kort + klumpig Daniel = få användbara kort). Så därför gick jag till bokhandeln i närheten, som hade massa roliga gratulationskort, men INGA vykort… jag letade och letade, och frågade, även om hon inte riktigt förstod vad jag menade, eftersom jag tillslut fick förklara “som gratulationskort fast utan tecken på”, men jag hittade

Därefter gick jag till den lokala 3C’n NOVA för att köpa lite DVD-skivor, tänkte nämligen börja göra backup på min växande samling foton på DVD-skivor som extra säkerhetsåtgärd. Blev en 30 skrivor för 100 svenska pengar. Vilket kanske kan låta lite dyrt men då är det skivor från världens bästa skivtillverkare, Taiyo Yuden, företaget som uppfan CD-R-skivan. Så skivorna borde hålla bra länge. Köpte dessutom en CD-pärm och prutade ned det totala priset ungefär en krona (orka gå runt med växel).

Dessutom tänkte jag gå upp och kolla priset på den externa hårddisken jag kollat på ett tag men blev mäkta förvånad då en ny affär hade flyttat in där. Tog dessutom en 10 sekunder innan jag kopplade vilka som stod inne i affären och såg att det var “min” fotoaffär som hade flyttat! Bibi (den engelsktalande tjejen i affären) var synligt stolt när gratulerade dom och nämnde att affären var 4 gånger så stor som deras förra lilla krypin. Måste säga att jag blev glad för deras skull, för med dom priserna och sen service dom faktiskt har så är dom värda en stor luftig affär som lockar kunder.

Funderade dock på om affären med dom externa hårddiskarna hade stängt ned. Men Bibi guidade mig vänligt till deras nya ställe, som var typ dubbla storleken mot deras förra (kameraaffärens nya) ställe, så även dom var nog nöjda. Jag gillade iaf den nya bättre eftersom dom nu inte längre hade en hylla bredvid disken där dom kunde gömma sig när man letade efter något att fråga om hjälp.

Det var min dag det. Vad har ni gjort idag?

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Du som bor i det förlovade landet för billig elektronik, skulle du kunna kolla priset på en grej?

  Det är en filmscanner, Nikon Coolscan 5000 ED. Kolla gärna också priset på diamataren SF-210 (också Nikon) om du har tid till det.

  Ha’ det!

  /J

  1. Förlovade landet vet jag inte om det är…
   Rent generellt är nog HK billigare, och det mesta man ”tjänar in” är moms ändå (som ju egentligen ska betalas när man åker hem igen).

   Menmen. Kan ju säga såhär, vad är en Coolscan för något? Tillverkar Nikon något annat än kameror och kikare? Och är du säker på att SF-210 inte är en faxmaskin?

   Det vill säga: Prata med Japanerna om du vill veta vad en Coolscan kostar i Asien.

   /D

   1. Okej, tack för tipset!

    Coolscan är en scanner som scannar negativ, diabilder och andra typer av analoga fotografier. Diamataren SF-210 är ett tillbehör för att automatisera diabildsmatningen så att man kan batch-skanna dem. Jag kikar på en sådan eftersom vi och släktingarna har ett antal tusen diabilder och negativ vi vill digitalisera. Men det är också så att jag är nyfiken på att börja med analogfoto och därför ser mig om efter en negativscanner. Mycket billigare att be fotolabbet framkalla till negativ och scanna in själv.

    /J

    1. Det är med ironi och andra former av att inte mena vad man skriver är alltid svårt på nätet….

     Jag vet vad en Coolscan är och vad SB-210 är för tillbehör.
     Det jag menade är att ur en taiwanes synpunkt finns inte Coolscan alls, och det enda SF-210 ger mig på en sökning i affärer och auktionssiter är en gammal Kymco-fax =)
     Det är DÄRFÖR du ska kolla med Japanerna, för antar att allt i Nikonväg finns i Japan.

     Ärligt talat är Nikonutbudet i Taiwan lite ”begränsat”, det vill säga det finns bara kameror och kikare här. Eftersom Taiwan är så liten marknad ändå så har Nikon inte en egen gren här utan digitalkameror går genom en auktoriserad återförsäljare och alla klassiska kameror genom en annan. Så därför finns inget annat än det återförsäljarna bryr sig om, vilket är kameror och kikare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.