Min första Midterm

Japp, då har jag skrivit min första “midtem” nu då, det vill säga “halvtidstenta”, även om den jag skrev egentligen var en tredjedelstenta.

Måste säga att jag gillar tentasystemet här lite bättre än hemma i Linköping. Visst, det finns en mening med anonyma tentor, tentamensanmälan och tentasalar, men det är så mycket trevligare att bara gå till klassrummet, få tentan och ett svarshäfte, som ser ut som en gammal skrivbok från mellanstadiet fast med bara en 8-10 sidor, för att sedan få skriva tentan under TA’s övervakning. Det vill säga under övervakning av tentavakter som faktiskt vet något om uppgifterna i tentan, som till exempel kan säga till när I och i är samma sak i en uppgift.

Sen hur det gick på tentan får vi se. Tycker mig vara ganska nöjd med de flesta svaren, förutom svaren på fråga 4 där man skulle med hjälp av node-voltage och mesh-current skulle få lite värden på strömmar och spänningar. Anledningen var att node-voltage- och mesh-current-metoden är två metoder som ter sig väldigt logiska och enkla när man läser boken och kollar på dess uppgifter men som kan vara lite svåra att använda när man väl sitter där på tentan och ska skriva ner ekvationen. Så dom uppgifterna gick inte alls faktiskt.

Men tro inte jag kan andas ut nu bara för att denna lilla tenta-p är över. För “ikväll” är det programmeringslabb, vilken visserligen sannolikt inte kommer ta upp någon längre tid, och när väl den är gjord är det en annan programmeringsuppgift som ska göras, även om också den inte är allt för svår, och två läxor, elektriska kretsar och mikroelektronik åter igen. Känns ganska bra ändå eftersom jag fick tillbaka krets-läxan igår och hade 100/100 på den och fick tillbaka mikro-läxan och mikro-quizzen idag och hade 98/100 respektive 10/10 (egentligen 10/13, men 3 är “extrapoäng”). Så tre väldigt bra resultat ändå.

Nä, nu ska jag väl vila lite och läsa lite i mina böcker innan jag och Rocky ska till Nova, närmaste köpcentrat för 3C (Computers, Cellphones & Cameras), och leta miniräknare till Rocky. Dessutom tänkte jag passa på och se om “min” kameraaffär har några korrektionslinser för sökaren på kameran min och hur mycket min lins får låta innan jag borde komma in med den igen (den har blivit aningen värre på sistonde).

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Ah, köpa miniräknare! Jag har ett tips 😀

  Förresten, snygger presentationsbild du fått till på Yi-världen, ser till och med att du skickade med ett budskap på tröjan 😉 Nu saknas bara att du har presentationsbilden på hemsidan.

  Hej hopp!

  1. Haha, han vet vad han vill ha. Dvs. en hederlig Texas Instruments, men alla affärer här har bara casio, upp till 2-3 rader…

   Hmm, nä det får räcka med att bilden finns på yivärlden. Ska dock dra hit bannern nån gång i helgen =)
   Och ja, kunde väl hittat en mer ”passande” tshirt, men orkade verkligen inte krånga med det efter att försökt fått en vettig bild i en timma.

   Snygg studentmail f.ö. 😉

  1. Samma här, men eftersom jag bara kommer använda min till… ingenting faktiskt. Så tog jag samma adress som hemma, dvs danca375 =)
   Eller, ja, vi utbytesstudenter får välja själva.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.