Ika i rutan

Idag påminde maja mig om ika i rutan.
Jag fick sån otrolig vilja att kolla på det så bara av nyfikenhet så kollade jag på pirate bay om den gamla torrenten jag tagit ned innan (men tagit bort) låg kvar och det gjorde den, och det var fortfarande en seed!
Så gissa vad jag har på min dator nu =)
(Om någon vill ha så säg till så kan jag seeda, tar nog bort rarfilerna om nån vecka eller så)

Men Ika är så underbar. Min första tanke var att citera Ika här. men efter att ha sett på en halvtimma (av totalt 1½ timma) så har jag för mycket att citera… det går liksom bara inte…

Men minnen har jag. Nämligen att jag älskade Ika, jag vet inte varför för det är ju helt mysko (och helt ”fel” för ett litet duktigt barn som jag ändå var (faktiskt!)).
Sen kommer jag ihåg skelettet och nån våningssäng också… och hennes helt underbara dialekt, försökte komma fram till vad det var idag men det gick inte… lite göteborgska var det nog iaf…

Aja, Ika är i mitt hjärta för evigt.

Senare tillägg:

först och främst älska denna kommentaren på introt som finns på youtube:

Jag hade helt glömt denna del av min barndom men nu vet jag i alla fall var jag fått både min kvinnosmak och musiksmak ifrån.

Bäst!

Sen hittade jag detta: (klicka… HÄR)
Och kolla, Åke står till och med som medverkande, svår roll han har visserligen.

Ika Nord artist
Åke skelett
Jon Terje Svendsen dirigent

Och för er tvivlare. Ja! Det är i år! Wooo!
(Nån som vill till götet 28 april?)

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Daniel! Ika i rutan? Är det något som jag minns med fasa ifrån min barndom är det just Ika i rutan. Det går fortfarande rysningar utmed ryggraden när jag tänker på det….. =)

  2. Ja tror att hon faktiskt kan vara ”falkenbergska” inte helt säker men gissar på det! Måste bara hålla med om att hon och skelettet Åke är helt underbara! 🙂

  3. Kan du fortfarande seeda? Jag har letat efter Ika ett bra tag nu men måste ha missat den när den låg ute 🙁 Bästa barnprogrammet som någonsin visats på TV!

  4. Falkebergska… hmm, kanske det.
    Inte hört så många falkenbergare men du kan ha rätt.
    Juppz, hon och Åke är bäst =) (speciellt Åke, hans skådespelarprestationer är alltid toppklass).

    Mmm, lätt. Få se om jag kan få min lillebror att titta på detta underbara program nu så han kan växa upp och bli som jag =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.