Kina – Dag 5 & 6

Jepp, då var det dags igen. Tänkte att jag delar upp dag 5-8 i två inlägg, så ni inte storknar och tröttnar allt för snabbt 😉

Dag 5: Onsdag

Okej, jag får väl börja med att erkänna att det var ett tag sen det var onsdag nu… så allt kanske inte är helt korrekt, till exempel kom jag på mig själv innan att tänka att det var i onsdags jag var ute och åt med Krish, vilket det ju inte var eftersom jag skrev om det i tisdags… menmen, vi gör ett litet försök ändå.

Onsdag började jag tidigt, vilket innebar att jag behövde gå upp 6:30 för att hinna med bilen 7:30 för att komma till skolan innan 8:30. Kom inte ihåg så mycket av lektionerna, förutom att 7-11 nämndes, och jag fick reda på att det låg en 7-11 vid WuDaoKou (五道口), ”min” tunnelbanehållplats (bara ungefär 3 kilometer från mitt motell).

Så efter skolan tog jag tunnelbanan hem igen, för att stanna vid 7-11 och köpa lite Pocky (eller 百奇 som det heter här i Kina) och en sandwhich till frukost nästa dag, i förhoppningen att den var lika god som den jag brukade äta till frukost i Taiwan (det var den inte). Därefter tog jag min (nästan) dagliga tre-kilometers-promenad hem.

Väl hemma igen så satte jag mig och förde in mina glosor i Anki, för det vankades test på fredag, på kapitel jag inte hade gått igenom. Jag tror även att jag hann repetera och lära mig dom flesta av dom första 200 glosorna ganska bra.

Nån gång åt jag också mat, men jag minns inte vad (antagligen något på dom kinesiska ”snabbmatställena”) innan jag gick och la mig och sov gott. Har inte haft några direkta sömnproblem sen i söndags/måndags faktiskt, väldigt skönt.

Dag 6: Torsdag

På torsdag var det eftermiddagslektion, så jag passade på att sova till lite över sju innan jag gick upp. Så därefter satte jag mig och skrev in ännu lite fler glosor i Anki i lugn och ro, vilket betyder att jag då och då tog en paus med Learn To Fly 2, i några minuter, för min mamma har lärt mig att pauser är bra när man pluggar.

Därefter åkte jag till skolan och hade lektion med Francy än en gång och efter skolan så tog jag tunnelbanan hem med Francy och en annan kille från Israel (minns inte hans namn just nu, pinsamt). Men när Francy och den andra killen byte tunnelbana för att åka till SanLiTun (三里屯) och äta gick jag av tunnelbanan för att gå och shoppa på Wal-Mart!

Väl där hittade jag äntligen lite smör att ha på morgonmackorna (jag letade egentligen efter cream cheese, men Philadelphian dom hade var dubbelt så dyrt som smöret, så det fick vara), lite bröd, lite snabbnudlar och en nagelklippare, för jag glömde ju att ta med en hade jag insett kvällen innan.

På vägen hem sen passade jag på att gå in i en ganska snygg Kinesisk restaurang med trevlig personal. Beställde där mat för två (eller i alla fall en och en halv), stekta bönor och Kongbaokyckling (宫保鸡丁). Tyvärr var det den sämsta Kongbaokyckligen jag ätit sen jag kom hit. Vilket var synd för själva restaurangen kändes trevlig och bönorna var väldigt goda.

Därefter drog jag packningen med hem och hälsade på Krishna utanför porten innan jag gick in och pluggade/slappade litegranna till innan sovdags.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.