Kina – Dag 7 & 8

Dag 7: Fredag

Än en gång eftermiddagslektion, men den här gången skulle det ju vara test. Så jag repeterade dom sista glosorna jag tänkte att jag kunde behöva (medan jag tog så Learn To Fly 2-pauser än en gång) innan det var dags att åka till skolan, efter en helt okej lunch på en av ”snabbmats”-restaurangerna i närheten.

Väl i skolan visade det sig att testet helt enkelt var att vi satt och repeterade och att läraren ställde lite frågor vi skulle svara på, ungefär som vanligt alltså. Mitt (inte allt för seriösa) glospluggande hade dock hjälpt kände jag, och det är skönt att veta att orden ändå finns där att plocka fram, trots att jag glömt mycket (i alla fall när det gäller uttalet).

Därefter tog jag bussen hem (419/四一九/SiYaoJiu), där jag träffade Krish och lite andra elever från hans skola i lobbyn. Han bjöd med mig på kvällsmat så jag tackade ja och satte mig och språkade med resten. En ganska salig blandning nationaliteter, en ”riktig” engelsman (i motsats till Krish), en amerikanska, en italienska, en holländska och en kanadensiska.

Därefter tog jag, Krish, den andra engelsmannen, holländskan, en spanjorska och en annan italienska en buss till HuTongerna i närheten av Trum- och Klock-tornet, där vi ät lite mat. Vilken om du frågar mig var lite väl dyr (för så lite mat) och inte så jättespeciell, även om äggplantan var god. Därefter tog vi taxi hem (~25 Yuan för en mil sådär, lagom dyrt) när vi inte orkade vänta på bussen.

Dag 8: Lördag

Så var det helg. Vilket gjorde att jag sov till halv nio-nio, innan jag äntligen gick upp. Jag bestämde mig dock för att inte slösa bort dagen helt att vara ute ur rummet vid 10, vilket jag lyckades förvånansvärt bra med, för att vara jag. Bestämde mig då för att prova buss 630 till WuDaoKou (tunnelbanestationen) för att sedan åka in till stan.

Det gick bra och efter lite tunnelbanefärder med två byten, bland annat det hatade bytet i ZhiXiMen (西直门) där man måste gå en halv kilometer för att byta tåg, kom jag fram till shoppinggatan WangFuJing (王府井) med sin stora bokaffär, i alla fall när jag äntligen letat mig ut ur det stora köpcentret jag kom upp i från tunnelbanan.

Väl på WangFuJing så passade jag på att ta en Vanilj-latte på en Starbucks (星巴克) i ett av varuhusen, och i redan nämnda bokaffär (stor sak på sex våningar) så köpte jag två stycken Austen-pocketar för 20 CNY/SEK styck. Så nu jag något nytt att läsa efter ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Därefter så hoppade jag på tunnelbanan för att åka till Trumtornet (鼓楼), men efter att ha insett att jag glömt min turistkarta på Starbucks så började jag fundera på att ge upp det. Jag tog dock lite mod till mig och först gissade vilken linje jag skulle byta till och väl på den linjen så frågade jag första bästa person vart jag skulle av för att komma till Trumtornet, och fick så självklart Trumtornsgatan (鼓楼大街), såklart.

När jag väl kom fram till tornen passade jag på att äta lunch på en kinesisk restaurang i närheten. Det blev schnitzel-nudelsoppa och grönsaks-och-svamp-BaoZi, vilket inte var jättegott, speciellt inte BaoZi’n, men man blev mätt i alla fall. Så med mina nya krafter så klättrade jag upp i både Trumtornet och Klocktornet (usch vilka trappor) och beundrade den vackra, men lite väl gråa utsikten, över Beijing.

Därefter så gick jag till dom närliggande HuTongerna (gamla hus) men bestämde mig ganska snart att på grund av värmen åka hem igen, men inte innan jag fick något att dricka, så jag letade upp en dryckesaffär och fick en mango-”juice” (mango+vatten+is), innan jag hoppade på bussen hem till motellet.

Här sitter jag nu, eller ja, jag passade på att köpa lite tvättmedel, en tvål och nästan 1.5 liter äppeljuice på vägen hem också, men efter det har jag varit hemma och vilat. För jag är mäkta trött, även om jag kanske inte gått så hemskt mycket idag, i alla fall jämfört med förra helgen, men jag antar att den dåliga luften också tar ut sin rätt.

Så nu ska jag äta snabbnudlar och sen prova att tvätta, vilket ska gå sådär i maskinerna här enligt dom flesta, och sen blir det nog film, om jag inte somnar innan dess. Godkväll och godnatt.

Ps. Förlåt att det inte är några roliga bilder nånstans. Jag har helt enkelt inte orkat ta bilder den här veckan. Förutom idag lördag då, men dom orkar jag inte gå igenom just nu, men jag kanske uppdaterar inlägget senare med bilderna, vi får se. Ds.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.