Lite ditt och datt

Nu, lite småsaker:

Jag har lagt upp lite nya foton på gatan utanför skolan och grannskolan, utsikten från min modern fysik-byggnad, en tur upp på kullen på universitetet och fjärilar och senaste turen till Taipei. Har också geotaggat mina foton som jag tog förra fredagen, så snart jag får tid kommer det upp ett fotoalbum med en tur över en stor del av skolan, med koordinater =)

Jag har spenderat även denna helg med att gå upp efter nio, ta det lugnt, gå till biblioteket runt lunch och sedan sitta där till sex (med varierande engagemang) för att sedan gå och äta middag och gå hem och slappna av och fördjupa mig lite i läxuppgifterna (simulering och/eller lösa matte i Maple).

Jag har idag gett mig ut på min första springtur sen jag kom till Taiwan. Det var en kort en, 2×2.1km. Men min oform märktes väldigt mycket, även om jag klarade det under halvtimman, vilket kanske inte var så oväntat men kunde nästan blivit mer än så.

Jag har dom senaste dagarna insett att jag saknar Sverige. Mullsjö, Linköping, Göteborg, Lidköping o.s.v. Vill också vara hemma i ett höstigt Sverige och dricka té och varm choklad och umgås med vänner och familj. Menmen, nu är jag på andra sidan jorden, och då får man göra lite uppoffringar helt enkelt =)

Jag har upptäckt my Picturetown, en gratis tjänst från Nikon där man kan lägga upp bilder. Fördelen mot t.ex. flickr är att tjänsten accepterar .nef-filer, d.v.s. RAW-bilder från Nikon-kameror. Dessutom får vi svenskar för närvarande 20 GB utrymme (kommer sänkas till 2 GB). Hastigheten uppåt är också väldigt bra, så det är helt okej som tillfällig RAW-backup.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.