Kiva

Ni som vet vad kiva.org är och engagerade där kan sluta läsa nu.

Alla ni andra skulle bara våga. Även om en organisation som arbetar med mikro-lån låter väldigt tråkigt (i alla fall i mina öron).

För kiva.org är något sjukt bra. Nämligen en sida där man lätt (med kreditkort och/eller paypal) kan låna ut en $25 (eller mer) till någon som behöver pengarna just nu för att kunna driva och utvecka sitt jobb/företag. $25 dollar kanske låter lite mycket men det är ju bara en ~230kr (i skrivande stund), och det är ju inte mycket egentligen, eller hur. Det är också mycket enkelt att betala/låna ut, gick på en kvart för mig…

Sedan verkar Kiva också som en väldigt pålitlig organisation, mycket för att dom jobbar med pålitliga lokala organistationer i länderna dit man kan låna pengar. Sen verkar dom också jobba med organisationerna för att få lite uppföljning tillbaka till utlånaren, vilket kan vara intressant.

Så, ni som inte ännu lånat ut några pengar till personer som behöver och har lite pengar över (vem har inte det), gå in på kiva.org och låna ut lite!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.