Kina – Dag 30: Ett sista ögonblick

Ooooh, boy. ”Hittade” precis det här inlägget, och det är väl dags nu antar jag, så här kommer det kombinerade slutinlägget, varsågoda.

Först och främst.

Dag 30: Söndag

Hände inte så mycket speciellt den sista söndagen i Beijing. Jag åt frukost, surfade lite, satt och språkade lite med min nya bekantskap Carl Brengesjö som var förbi och hämtade upp mitt kinesiska SIM-kort och lite fler saker, och tog sedan pick och pack och checkade ut. Därefter tog jag första bästa taxi ut till flygplatsen och efter några timmars väntan hoppade på mitt flyg.

På flyget hann jag med en tre filmer innan vi var framme i Köpenhamn, där jag tog en glass på Coldstone, en macka från Starbucks och ett lite mindre flyg till Göteborg där min familj kom och plockade upp mig, och det var det, en helt vanlig flygdag.

Nu vet jag att det här inte är ett ”ögonblick”, och det var inte heller meningen. Mitt sista ögonblick är snarare alla små ögonblicken på den här resan. För det har varit en intressant resa, och även om jag var lite negativ i början och tycker det är skönt att vara hemma har det varit en bra resa på det stora hela.

Jag har lärt mig att våga prata mandarin, kanske inte alltid så att folk förstår, men jag försöker i alla fall och om det inte går så får man försöka igen, och går inte det så får man ta och försöka använda något annat språk (talat eller skrivet).

Jag har kanske inte så många ”lyckliga” och ”speciella” ögonblick eller så, som från Taiwan, men det finns många trevliga och roliga små ögonblick från resan (ett bra exempel var dumplingskapandet), och jag tror att alla små ögonblicken tillsammans blir ett bra sista ögonblick, ett jag kommer försöka minnas dom kommande åren.

Så, det får bli min sista dag i Kina som blir mitt sista ögonblick, ett ögonblick som får representera alla små tillfällen i Kina då jag lärde mig något eller bara hade det roligt.

Japp. Då får vi se vad det blir av den här bloggen nu då. Kopplar nog bort den från FB i vilket fall så möjliga kommande inlägg nog kommer att vara av mer filosofisk karaktär och kanske inte lika mycket av allmänintresse, om inga stora klagomål framförs mot den iden det vill säga.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.