Kina – Dag 29

Ja, är väl dags att knyta ihop det här nurå. Börjar med ett kort litet inlägg om Dag 29, så jag inte missar någon dag, och kör Dag 30 lite senare.

Dag 29: Lördag

Dag 29 var inte jättehändelserik av en ganska självklar anledning, det är svårt att ta sig för något när man vet att man åker nästa dag, så jag hade mest planerat att packa. Dock tog det bara någon timme och därefter var jag uttråkad. Så jag tog min fars råd och åkte till Förbjudna Staden (故宫) en sista gång.

Soluppgång
Vaknade mitt i natten och passade på att ta den här soluppgångsbilden. (Klicka för större)

Väl vid Tian’an Men (天安门), eller Himmelska Fridens Torg för er som inte är så välbevandrade i kinesiska, så ångrade jag mig dock, då jag såg att Rosemary från skolan hade rätt om att sommarlovet (och i vissa fall semestern) hade börjat, för det var en en massa kineser redan utanför ingången till Förbjudna Staden.

TianAn Men
Mycket folk vid Tian'an Men. (Klicka för större)

Så jag struntade i att besöka just Förbjudna Staden, och istället så betalade jag 3 RMB, precis lagom dyrt om ni frågar mig, för att få komma in i Beijings ZhongShan-Park (北京中山公园) som visst låg precis bredvid (中山, ZhongShan, Mittenberget är ett Sun Yat-sen’s mest populära kinesiska namn).

Port
En port i ZhongShan Park. (Klicka för större)

ZhongShan-parken var precis som många andra kinesiska parker, ett ställe där dom äldre kineserna satt och spelade kort eller målade på marken med vatten och dom yngre familjerna antingen paddlade runt i paddelbåt eller bara njöt av grönskan eller hade picknick på någon passande gräsmatta. Precis som det ska vara.

Eller ja, det fanns lite speciella saker i den här parken med, som vanligt. Till exempel en ZhongShan Hall (中山堂), ett gammalt tempel som numera är ett tempel/minnesplats för ovan nämnda Sun Yat-sen. Dock var det 10 RMB inträde så jag skippade insidan där och gick och njöt i parken istället. Dessutom fanns det en liten radiobil-arena mitt i alltihopa där barnen hängde, fast jag skippade även det, fast mer av feghet än ekonomiska skäl.

ZhongShan Hall
ZhongShan Hall. (Klicka för större)

Därefter så gick jag till Xidan där jag kollade in i den stora bokhandeln igen (hittade inget av intresse den här gången heller) innan hungern gjorde sig påmind. Eftersom nöden inte har någon lag så blev det än en gång lunch på Subway (vilket i alla fall är bättre än McDonalds intalar jag mig), en ”snabbmats”restaurang jag känner att jag måste utnyttja mer även i Sverige.

Därefter tog jag ännu en tur i det stora köpcentrat i närheten (där bland annat H&M ligger), men jag hittade bara en mugg Starbucks och en löjlig pappermapp (som det stod FBI på…), innan jag tröttnade och åkte hem.

Studentboendet
Tillbaka vid studentboendet, med sin klara skylt. (Klicka för större)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.