Början på slutet

Tror det här kommer bli ett kort(are) inlägg för en gångs skull.

Idag hade jag min första sluttenta. Den var i Modern Fysik och även om jag inte hade pluggat så mycket jag borde, som vanligt, så kändes det ändå som att jag hade koll på det mesta, och det var ju en “open book” tenta, d.v.s. man fick använda boken så om ja hade missat något kunde jag ju kolla upp det. Så jag gick till tentan och kände mig ganska laddad ändå. Kom fram och satte mig och TA’n gav mig tentan och jag började direkt. Första uppgiften gjorde jag mycket grundligt tills jag insåg att det hade gått 20-25 minuter så jag gjorde snabbt färdigt den och gick vidare till nästa uppgift.

Efter att ha gjort en 4-5 uppgifter på första bladet som innehöll 6 uppgifter så började klockan närma sig nio och plötsligt sa TA’n att tentan bara var till 9:50 och inte till 10:00 som jag trodde, även om han tog tillbaka detta uttalande senare när han såg att vi behövde mer tid, vilket skulle innebära förlorade värdefulla minuter. Så jag kollade snabbt på andra bladet på tentan och såg att det var 6 till uppgifter på det! 12 uppgifter på 2 timmar! Ungefär där drabbades jag av en sjuk stress och nästan lite panik, men tackolov hade jag ändå huvudet med mig så jag kollade snabbt in vilka uppgifter som verkade som att jag kunde och kunde klara av snabbt och enkelt och började göra dom.

Så efter två timmar hade jag svarat på 10 av 12 uppgifter, tror jag, det var lite oklart sista minutrarna över vad jag gjorde och inte gjorde egentligen. Få se hur mycket av det som är rätt däremot, för även om jag tycker att jag fick ganska bra svar på det mesta men så vet jag inte riktigt. Dessutom är sabbade detta min tidigare plan att efter tentan gå hem och vila lite innan lunch för att därefter ta tag i programmeringsplugget efter lunch, detta eftersom jag nu var helt skakig och helt uppe i varv av stressen jag hade känt på tentan.

Nu är jag dock nervarvad och snart är det lunch, vilken jag tänkte förtära med Rocky, för att prata av mig lite om det här med Taiwanesiska tentor bland annat. Det är skönt att ha fler svenskar här man kan prata av sig lite med faktiskt. Därefter blir det lite programmeringsplugg, vilket borde vara ganska enkelt eftersom det är den kursen jag har enklast för, och kanske lite annat plugg, för efter programmeringstentan imorgon är det 3 tentor på måndag och en på tisdag som gäller. Även om det bara är en av måndagstentorna och tisdagstentan som jag tror kommer bli en större utmaning.

Hoppas ni har har haft/får en trevligare fredagsförmiddag och en roligare helg.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Jo, men för mig skulle det gott och väl räcka med 4 timmar 😉
   I alla fall på dom tentorna jag gjort hittils.

   Träffade faktiskt en av Taiwaneserna som var i Sverige lite kort idag och vi pratade om det och han saknade möjligheten att få in en liten godispaus i tentorna =P

 1. Kollat runt lite bland dina bilder. Ser att du har använt 35:an flitigt, den är definitivt bättre än din kitlins 🙂
  Köpte själv en 35:a innan jullovet började, även om bildkvaliteten inte är på samma nivå som 50 AF-1.8:an så gör den kortare brännvidden den linsen mycket användbar.

  /J

  1. Ja och nej faktiskt. Har använt den då och då, men min 18-55 kryper ofta upp till 35mm. 35mm/50mm är ju en vanligt ”synfält” så det blir ju lätt att när jag stannar upp och tänker, ”här blir en bra bild” så är det 35mm jag ”zoomar” in till (omedvetet). Men visst har den bättre IQ än min kitlins, men säg en zoom som har bättre IQ än en prime (i samma prisklass).

   Sen tror jag personligen att det inte är någon större skillnad på bildkvaliteten, men sådana hårklyverier försöker jag också undvika.
   (Tills den dagen då jag kanske skaffar en FX-kamera åtminstonde).

 2. Bra idé. Finns nog ingenting som är värre en ”pixel peepers” och ”armchair photographers” som föredrar att kolla på sina bilder i 500% framför att använda kameran 😉

  Med det sagt så tycker jag att du lyckas ta bra och skarpa bilder. 18-55? Jag hade för mig att du hade en 18-105 eller 18-135, eller har jag misstagit mig?

  /J – som ska skaffa en tripod så snart csn tillåter

  1. Jaja, 18-105 ska det ju vara.
   Jag har nog lite 18-55 på huvudet just nu eftersom systrami antagligen kommer köpa en 18-55 VR. Hon tyckte min D90 var för tung så hon funderar på D5000-kitet + 55-200. (Vet att du gillar 18-200 men priset och vikten skulle nog bli för mycket).

   Tackar =P
   Och dom riktigt skarpa 35mm’s bilderna är nog med primen antagligen, även om zoomen faktiskt sköter sig riktigt bra på dom ställena.
   (Vet att det är ungefär här jag ska säga detsamma, men har inte kollat in dina bilder så jättemycket faktiskt, *skäms lite*)

   /Daniel som ska gå och köpa sin gorillapod med manfrettohuvud så snart han tillfrisknar (gorillapoden var slut i affären senast).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.