Nyår och Döda Veckan

Japp, förra veckan var det nyår. Det märktes på att jag hade en extra dag att slänga bort på att göra ingenting eftersom jag inte hittade någon pluggförmåga någonstans.

Fast före det var jag på nyårsdagen och kollade på film med Michael, en av kineserna i den engelska församlingen som jag går till här på Taiwan. Men före det så skippade jag programmeringslektionen på morgonen och skrev min mest stressade dugga i mikroelektroniken någonsin, jag skrev och skrev och skrev och blev bara klar med 2 av 3 uppgifter på en 25 minuter (som borde varit 30 om inte läraren dragit över). Men efter duggan och en lunch så gick jag till fysikinstutionen och träffade Mike varvid vi gick och köpte lite biogott på 7-11, bland annat chokladpopcorn, och hoppade på hans moped för att åka ned till stan.

Så nu har jag för första gången åkt moped på Taiwan på “riktigt”, det vill säga mer än någon minut. Var en spännande upplevelse, kan säga att när vi kom fram hade jag kramp i vänsterhanden efter att ha greppat bågen bak på mopeden konstant i en kvart (på vägen hem bytte jag hand då och då). Stället vi då hade anlänt till var “Far East”, en department store (vad heter det på svenska?) med bio och efter att ha vandrat runt lite i affären/affärerna så gick vi till biodelen för att kolla på den hypade storfilmen Avatar. Detta till ett mycket bra pris eftersom Mike hade ett gå-två-betala-för-en erbjudande på sitt kontokort så jag behövde bara betala 140 TWD (30 SEK).

Allt som allt var det en mycket pampig film och även om den klockar in på 2:40 så kändes den nästan lite kort, det är nästan så man funderar på om dom inte hade kunnat göra en trilogi av den (som alla andra storfilmer/storfilmserier). Men aja, därefter åkte vi i alla fall vidare till det traditionella kvarteret här i Hsinchu och åt nudlar med lammkött och lammköttssoppa. Maten funkade ganska bra, den ingefärskryddade soppan dög bra till att mildra smaken från dom starka nudlarna, som dom kinesiska ägarna till restaurangen bara hade lagt “litegrann” röd chili i.

Därefter åkte vi tillbaka till skolan och efter att inte fått något svar på Andrew på Koininia om hur länge deras nyårsfirande höll på stannade jag kvar i rummet och plockade lite och tog det allmänt lugnt (som vanligt antar jag). Fick dessutom lite till att göra då jag lyckades ta bort lite temafiler här på hemsidan vilket innebar att framsidan och fotosidan försvann ett litet tag, men det ska vara fixat nu (förutom arkivsidan som nu är standardsidan). Gick också ut och såg skolans fyrverkerier vid tolvslaget, eller ja, fyrverkerierna från skolans nyårsfest som jag såg reklamen för först senare, vilka väl inte var jättepampiga men i alla fall något.

Därefter började dom tre dagarna som borde innehållit modern fysik-plugg och mikroelektronikläxläsning, men som sagt så förlorade jag som vanligt min pluggförmåga, men jag tror jag börjar hitta den nu så det här ska nog gå vägen, även på modern fysik-tentan som är på fredag. Det är ju trots allt “Döda Veckan” nu, som min programmeringslärare sa till oss att veckan innan sista veckan (då “alla” finals är) kallas borta i staterna, så jag borde väl få tid att plugga dom närmaste dagarna.

Det var nog det… eller ja, min rumskamrat är utskriven från sjukhuset nu, men har temporärt flyttat in i ett rum på bottenvåningen, har dock inte sett honom än även om han har varit uppe i rummet (hans dator står och “dönar”), kanske borde titta förbi i morgon.

Hoppas ni alla hade en trevlig nyårsafton! Och hoppas ni får ett välsignat nytt år!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Har ställt mig frågan, hur man säger ”department store” på svenska.. Förra gången konstaterade jag att i och med att det bara finns en i hela Sverige heter det helt enkelt NK. Och i och med att man har friheten att konstruera egna ord så kan man ju slå till med ekviNKaffär.

    1. Haha.
      Nu verkar det som att wikipedia tycker NK är ett ”varuhus”, så jag antar att det är någorlunda korrekt term egentligen, fast ekviNKaffär låter roligare.
      Fast vi har ju 1½ ekviNKaffärer i Sverige, Åhlens i Göteborg är ju typ en halv ekviNKaffär, i alla fall ser det lika dant ut på nedervåningarna där och i ekviNKaffärerna här (smink i massor). Dessutom har dom ju till och med en Muji precis som ekviNKaffärerna här (fast här heter utalas det 無印-wuyin).

  2. Department store borde bli varuhus eller köpcentrum tycker jag. Att de varuhus som man hittar i tex Tokyo sedan är större än de flesta i Sverige beror mest på att Sverige är litet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.