Kontraster

Ja, det har varit kontraster i skolan dom här två senaste dagarna.

Det började igår med att jag efter att ha skjutit på Mikroelektronikläxan hela veckan satte mig med den vid lite i åtta igårkväll, kvällen innan den skulle lämnas in. Tänkte att som elektroniken borde den väl bara ta en två timmar eller så, max. Tji fick jag, satt till kvart över tolv och gjorde läxan, 4½ timme ungefär. Svarade inte ens helt på dom första frågorna och på sista frågan skrev jag bara ned formeln och satte in värdena och skrev ned svaret (som antagligen var helt fel).

Så lite slagen gick jag till föreläsningen idag där jag på rasten lämnade läxan till en TA (Teaching Assistant) och tänkte “vaddå, det var ju bara första läxan” och började ladda lite inför den “enkla” quizzen som skulle vara efter rasten. Så när rasten var slut fick vi upp frågorna på tavlan (powerpoint), varvid läraren säger:

“Fråga ett borde ju vara jätteenkel om ni gjort läxan” (dvs. fattat fråga nummer ett, vilket jag aldrig riktigt gjorde) “och fråga två pratade vi ju om idag”.

Jahopp, tror dock att jag klurade ut svaret på fråga ett, dock var ju tiden slut då så jag hann inte ens börja på fråga två, kanske lika bra det för jag hade inte en aning om hur jag skulle lösa den, för allt han hade visat på förläsningen var en massa formler “som inte var intressanta för vi behövde bara fatta det generella konceptet”. Men aja, det var ju bara första quizzen det med, så får väl bättra mig till nästa gång bara.

Därefter gick jag hem, tog det lite lugnt, åt lunch, gick med kameran till kameraffären för en fråga (mer om det sist) och gick runt 1½ timma på Chiaoda och fotade lite innan jag kom hem och satte mig med nästa skoluppgift, programmeringen. Eftersom jag inte stod på listan över kursdeltagare förra veckan när jag gick till labben valde jag då att gå hem och göra labben senare och nu började det ju bli god tid att göra den. Så jag öppnade uppgiftsbladet, och såg att uppgiften typ var att skriva två “Hello World”-program, fast med radbrytningar. Så jag skrev ihop två små program som funkade utan problem och kom fram till att jag inte behövde ta med koden eftersom det skulle vara snabbare att skriva den på plats än att krångla med USB-minnen och sånt.

Så efter kvällsmaten gick jag till denna veckans programmeringslabb. Gjorde förra veckans labb på en sådär tio minuter innan jag började med denna veckans labb. Vilken var typ läsa in user input, räkna lite på det, och skriva ut svaret. Som van programmerare (mer van än dom andra på kursen iaf verkar det som) så var det lätt gjort på en 30 minuter. Så var jag klar med det också. Totalt tog båda labbarna ungefär 40 minuter, varav 10 minuter gick åt till att hitta rätt knapp på det taiwanesiska/engelska tangentbordet. Jahopp, lite enklare än läxan igår helt enkelt.

Så Taiwan och Tsingda är en plats för kontraster. Eller jag är ju inte så förvånad egentligen, för jag visste ju redan innan jag åkte hit att en kurs är på “tre poäng” inte betyder ett dugg för hur omfattande och jobbig kursen är. Men nu vet jag iaf vilken kurs som är värst (och vilken jag antagligen kommer kunna klara av ganska lätt).

För övrigt, det är ingen som har en Nikkor AF-S lins som kan säga mig om dom också har ett litet svagt gnäll/gnissel när man kör autofokus på den? Det var nämligen därför jag var i kameraaffären idag, för min 18-115 lins gnisslar lite lätt när den kör autofokus. Kameraaffären lät mig dock prova en annan likadan lins och det kändes som att den lät någorlunda likadant, men det känns ändå inte helt rätt.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Jag minns inte om din lins har VR eller inte, men fran min lins kommer ett svagt, mycket högfrekvent pip när VR-systemet jobbar. Däremot later inte AF-en nagonting sa vitt jag vet…

    1. Jo, den har VR, men VR är mer ett litet tjut, eller pip som du säger. Det här är ett litet gnäll precis när den sparkar igång AF…
      Aja, nu vet iaf affären när gnället uppstod, så om det blir värre får jag väl gå dit och byta.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.