Taipei för andra gången

Lyxbuss
Lyxbuss

Jepp, igår stack jag in till Taipei igen, den stora staden. Gick upp sent dock och ville inte åka förrän efter lunch så jag kom inte ifrån Hsinchu förrän typ 1:20. Testade också på ett nytt bussbolag, How-Tai, på Rockys inrådan. Kostade lika mycket som det andra bussbolaget (100 TWD ≈ 22 SEK), men var mycket skönare. Fåtöljsäten med en liten medföljande TV, Swebus släng er i väggen säger jag bara, (och bus4you också då…).

Camera Street
Camera Street

Så efter en mycket skön resa, med lite tittande på Juno och lite fotograferande så kom jag till Taipei igen. Denna här gången fick jag dock underhålla mig själv dom första timmarna, vilket inte var så svårt eftersom både några “köpcentrum”, ett typ NK och ett med en massa småbutiker med elektronikföretag, och Bo-Ai Road, också känd som “Camera Street”, ligger i närheten av centralstationen för tunnelbanan. Dessutom hade jag ju med mig min kamera för att ta lite kort på stan.

Dongxi
Dongxi

Tiden gick ganska fort så det kändes faktiskt inte som att det var så lång väntan tills det att jag satt på tunnelbanan till Dongxi station, där en Christopher och hans vänner Amanda och Xiaofeng väntade. Amanda som är en kanadensisk tjej med asiatiskt ursprung, på sin mammas sida om jag förstod rätt, och Xiaofeng som är en svensk tjej med kinesiskt ursprung. Så plötsligt var vi fyra västerlänningar, varav bara en helt utan asiatiskt ursprung, kände mig nästan lite utanför.

Nattmarknad
Nattmarknad

Därefter så gick vi hem till Christopher så han kunde bli av med sina kartonger (från kalligrafin antar jag) och “sin” cykel för att sedan fortsätta till nattmarknaden för att äta lite mat. Måste säga att jag gillar idén med nattmarknader, det finns verkligen inget i Sverige som påminner om en Taiwanesisk nattmarknad, inget som är så levande på kvällarna som en nattmarknad. Det är verkligen folk och stånd överallt, och självklart är alla skyltarna på byggnaderna tända.

Linslusar
Linslusar

Så det blev en tur på nattmarknaden med lite sushi, små grillade kycklingspett och en roti med nån indisk kyckling. Jag bad egentligen om tandori chicken på inrådan av en av dom andra men han som knådade/kastade brödet tyckte jag skulle ta den här lite mildare smaken istället ;). Så är det väl när man är en såndär mesig västerlänning. Därefter satt vi mest och pratade tills jag kände att jag började bli trött. Blev då inbjuden att istället stanna på salsa på kvällen och sova över hos Christopher, men eftersom jag just var trött så åkte jag hem istället, salsan får vänta till en annan helg, när jag samlat ännu lite mod att stanna lite längre.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

    1. Jepp. Lider kanske lite av distortion och så men som någon sa till mig när jag frågade om kit-lins eller inte, ”du får aldrig tag i en liknande lins för samma pris igen” =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.