Om att ta ”ledigt” en helg

Jo precis. Sitter hemma hos föräldrarna hemma i Mullsjö och njuter av lugnet. Har nyss kollat färdigt på den småmysiga ”I rymden finns inga känslor”, så det enda som återstår för idag nu är att göra iordning sig för sängen och hoppas att det jag börjar känna av i näsan inte är en förkylning.

Har faktiskt gjort något ganska ovanligt i helgen, nämligen tagit helg, på det vis som man sig egentligen bör. Det vill säga struntat helt i vad skolan heter och bara tagit det lugnt och njutit. Igår var det en slapp lördagsmorgon innan jag och resten av familjen Carlsson åkte på fyraårskalas för den bästaste brorsdottran. Sedan idag har det bara varit en söndag med häng med bok/familj/tv (och lite dator också ;)), helt utan några ”fast jag borde ju egentligen…”-känslor, vilket mina helger brukar hemsökas av.

Och det är skönt, riktigt skönt. Jag önskar verkligen att jag kan ta sådana här helger mera i framtiden. Men, å andra sidan vet jag ju att jag är dålig på att planera, och antagligen aldrig kommer att kunna ta helg på riktigt förrän jag börjar jobba (och kanske inte ens då, har ju till exempel redan sökt två distanskurser till våren, trots att jag egentligen hoppas göra exjobb då). Men drömma kan man ju alltid.

Så jag får väl helt enkelt bara ta tillvara på dom här helgerna då jag verkligen kan slappna av istället och ta dom för vad det är, stunder då och då då jag faktiskt kan koppla bort alla måsten och bara vara, både vara med min familj och vara lite ”själv”, i ett stort hus där man inte behöver göra något, men självklart gör lite saker här och där, eftersom man vill, inte för att någon röst säger att man ”borde”.

Så till alla er som läser detta, snälla ta en ledig helg då och då, våga slappna av ibland. Kanske är det bara jag som är dålig på det här, men då skadar det ju i alla fall inte att säga det högt, kanske hör jag min egen röst och bättrar mig.

Men, ta det lugnt var det ju. Inte skriva konstiga och onödiga blogginlägg, så nu blir det nog lite lugn och vacker musik och lite Austen innan jag lägger mig i min alldeles för mjuka säng för sista natten för den här gången. Så godnatt, och hoppas att ni också haft en bra helg.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

    1. Oh ja. Jag håller med och ber om ursäkt. Har en några halvskrivna tankar och så men det har inte riktigt blivit något av det på sistonde…
      Kram och godnatt på dig med.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.