Kina – Dag 23

Dag 23: Söndag

Så var det söndag igen och dags för min sista Gudstjänst här i Beijing, eller det var i alla fall planerat så. För av någon anledning vaknade jag klockan elva istället för klockan åtta som planerat… så det blev ingen Gudstjänst, utan mer en sen frukost och en vanlig slö helgmorgon. Men hey, det funkar det med.

Pagod ett
Nån pagodliknande sak (se mer om var nedan). (Klicka för större)

Men ungevär halv tre bestämde jag mig dock för att jag inte kunde slösa bort hela dagen, speciellt eftersom vädret var mycket bättre än på lördagen, så jag började sakteliga göra mig i ordning för att kunna visa mig utanför rummet, vilket innebar att jag tog en dusch och sen satt minst en halvtimme och försökte få ihop mina trasiga glasögon så dom såg någorlunda snygga ut (det gick inte).

Stepping Stones
En "bro". Kändes lite sådär att hoppa över stenarna med kameran i handen. (Klicka för större)

Därefter gick jag ut och åt lunch i närheten av motellet innan jag hoppade på en buss som skulle ta mig till Chinese Ethnic Museum, eller Chinese Ethnic Culture Park som stället också kallas. En park där alla Kinas 52(?) erkända etniska minoriteter uppmärksammas med hus och små låtsas-byar för att visa på Kinas mångkulturalitet.

Pagod två
En annan pappa-god. (Klicka för större)

Precis som Alex från skolan hade nämnt så var det ganska dyrt (90 RMB), och eftersom jag kom dit sent var det dessutom dubbelt folktomt. Dom anställda guiderna/skådespelarna alla var på väg hemåt, eftersom uppvisningarna var över, och på grund av priset och sena eftermiddagen så var även besökarna ganska få.

Taiwan
Så här ser Taiwan uppenbarligen ut. (Klicka för större)

Så efter att ha gått runt och kollat lite och fotat, för det var helt klart ett bra fotoställe om man ville fota lite annorlunda saker i Beijing, i två timmar så gav jag upp och gick ut ur parken. Eftersom jag kände att jag inte mådde så bra så gick jag till närmaste stormarknad och köpte något att dricka, vilket blev en flaska med Grönt-te-Sprite (åh, vad jag saknat dig Gröna-te-sprite).

Tibet
Den här är enkel, iaf om man spelat Legacy of Time. (Klicka för större)

Efter att ha suttit på en bänk utanför stormarknaden ett tag så fick jag dock väldigt tråkigt, och eftersom jag kände mig lite bättre kände jag mig redo att utforska OS-området igen då vädret var mycket bättre. Så först gick jag förbi National Olympic Sports Center, vilket visade sig vara ett ganska stort område, för att sedan vända tillbaka till Olympic Park med sitt fågelbo och vattenkub.

Fågelboet
Fågelboet i kvällsljus. (Klicka för större)

Väl där tog jag lite foton på båda byggnaderna i det vackra kvällsljuset innan jag satte mig och väntade på att solen skulle gå ner mer så att lamporna skulle tändas. Så efter nån timmas väntan så började det mörkna så än en gång tog jag fram kameran, tog några kort, innan jag gick och hoppade på första bästa buss (det vill säga den som gick hem).

Vattenkuben
Vattenkuben bakom träd. (Klicka för större)

På vägen hem så insåg jag äntligen meningen med alla upplysta skyltar här i Kina, då jag med hjälp av en skylt hittade en Wu-Mart (无买) i närheten av motellet, där jag passade på att köpa lite frukost för måndagen och även ett paket jordgubbs-Pocky. Därefter var det bara att gå hem och sova kvar, vilket var ganska skönt efter ännu en dag av gång, gång och åter gång (och väntan på att solen skulle gå ned då).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.