Kina – Dag 1

Hej allihopa. Jag vet att jag borde avsluta förra serien innan jag börjar på en ny, men whatever, jag är dålig på att avsluta saker, jag vet. Så håll tillgodo med en ny serie: 30 dagar i Kina! (Fast det kommer nog inte bli 30 inlägg den här gången, får vi hoppas). Vi får också hoppas att jag inte blir blockerad nånstans i mitten heller (även om jag kanske kan ta mig förbi det med kanske).
Så låt oss börja, med igår (ursäkta om jag låter lite uppgiven i dom här första inläggen, jag var/är lite uppgiven, men det blir nog bättre när skolan börjar).

Dag 1: Lördag

Efter en ganska trevlig flygtur, fast med ”bara” fyra timmars sömn, kom jag då till Beijing. Hade lite svårt att hitta han som skulle hämta mig, men med ett snabbt samtal från ett nyköpt IC-card (telefonkort för fasta telefoner) till numret till Rosemary på skolan så hittade vi varandra till slut. Blev dock inte mycket mer sagt än ett ”Det är varmt idag.” och ett ”Ja, personligen tycker jag det är för varmt.” mellan mig och chaffören dock, men jag klagar väl inte.

Kom till dormitoriet, som egentligen var en del av ett lite småsunkigt hotell i en kinesisk hotellkedja som hette ”Super 8” eller någonting sånt, så jag kommer härefter kalla det för ”hotellet” istället. Sunkigheten kom från att antennsladden till den utlovade TV’n var av, kylskåpet mögligt och dessutom fattades en vattenmaskin (för att värma vatten), det sista tog mig dock halva dagen att upptäcka.

Så ganska snart tog jag en promenad för att komma bort och hämta någon slags motivation, vilket gick sådär, men fortfarande bättre än väntat. Jag passade också på att äta på en Yashinoya-restaurang, ett namn jag kände igen från Taiwan men aldrig åt på där, men jag tänkte kedja = lite bättre kvalitet och beställde en okej Nötkötts-Curry.

Därefter gick jag tillbaka till hotellet, efter jag inne i Yashinoya-restaurangen hade väntat ut det värsta av det plötsliga åskvädret som bara hade dykt upp helt plötsligt. Eftersom det fortfarande var tidigt så passade jag dock på att ta en till promenad för att fördriva tiden, bland annat tills internet skulle komma vid fem.

Internet kom dock aldrig vid fem, utan jag fick senare svaret ”imorgon”, och efter att ha frågat om vart jag möjligen kunde köpa lite matsaker insett att hotellet hade sin egen liten convenience store i en hörna i lobbyn köpte jag ett paket snabbnudlar. Det var här jag också förstod att jag borde ha en vattenmaskin på rummet, då dom anställda blev helt förvirrade när jag frågade efter varmvatten till nudlarna.

Efter jag hade fått upp vattenmaskinen till rummet och jag kunnat värma nudlarna så passade jag på att kolla på ”You, Me, And Everyone We Know”, vilken var okej, men kanske inte en film för mitt humör just då. Och därefter blev det lite bokläsning och så innan jag la mig vid tio och somnade snart efteråt.

Dagens besvikelse: Dormitoriet, eller det småsunkiga hotellet som det visade sig vara. Tack och lov funkade i alla fall AC’n (för närvarande).

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Lustigt det där med google translate. Slog upp vad du skrev och fick:

   refuel
   oil
   lubricate
   make an all-out effort

   Tror nog att det är den sista som menas 🙂

   1. Fast det är fel att skylla på Google Translate. För 加油 betyder ordagrant att lägga till mer olja. Alltså betyder det att tanka, att smörja eller helt enkelt ”Kämpa på!”.

    Detta ger upphov till bensinstationer kan översättas som Kämpa-på-stationer om man har tråkigt.
    Ibland älskar jag kinesiskan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.