Stormen

Ja, efter ett inlägg med namnet ”Lugnet före stormen?” måste ju ”Stormen” komma. Fast så stormigt har det faktiskt inte varit. Läxan i förra inlägget gick bra och mina två sluttentor gick bra dom med, trots att en av dom inte kändes så vidare bra. Projektet har nu också efter många om och men det också blivit bra. Så jag får säga att ”Stormen” är slutspurten som börjar imorgon och slutar nästa onsdag då (så jag kan skriva mitt ”Efter stormen” nästa torsdag eller fredag).

För att börja från början då. Läxan i Signaler och System gick bra. Tror jag i alla fall, har inte sett resultatet än… men det kändes bra och jag svarade på alla frågor för en gångs skull. Så med lite tur verkar det som att jag enligt mina beräkningar bara behöver sätta 60 poäng på sluttentan och det borde ju absolut inte vara några problem. Eller mina beräkningar säger 45 men jag litar inte på mig själv i betygsberäkningsaspekten riktigt.

Därefter kom tentan i Datornätverk. En tenta jag förberedde med att läsa igenom powerpoint-slidesen några gånger. Så det kändes sådär när jag skrev den. Jag skrev ganska mycket men det var mycket jag kände att jag inte kunde, och på vissa frågor gissade jag bara. Så gissa om jag blev förvånad när jag idag fick tillbaka den och hade fått 94(!) poäng! Min teori just nu är att läraren tröttnade på att läsa mina svar på engelska och gav mig poäng så länge jag hade svarat på frågan (förlorade 2×3 poäng på att inte svarat på delfrågor eller delaspekter i frågor).

Så därefter var det Modern Fysik och för en gångs skulle satte jag mig i god tid och gick igenom alla rekommenderade uppgifter, denna gången utan att ha lärarens facit liggandes bredvid mig, vilket gjorde det lite mer utmanande. Så jag kände mig ganska bra förberedd innan tentan och när jag väl skrev den kändes det som att jag skrev en av mina bättre tentor i just Modern Fysik. Så döm av min besvikelse när jag hämtade ut den och bara hade runt 65… menmen, läraren sa att jag kommer få en 90 i slutbetyg ändå. Så jag är nöjd.

Så därefter var det slutprojektet i Datornätverk som gällde. Så jag träffade min projektkamrat och efter lite diskussion beslutade vi att jag skulle programmera och han komma på idéer, fixa in oss i datasalen och skriva presentationen av slutprojektet. Inget jag hade problem med eftersom jag gillar att programmera. Så i helgen och i måndags skrev jag ett program som kollar på alla ingående nätverkspaket till en dator och försöker klura ut vad det är för något.

Så i tisdags, i god tid före demotillfället idag torsdag träffades vi i datasalen och skulle bara lyfta in min del i lärarassistentens transparenta proxy (fråga inte vad det är, vet knappt själv). Dock funkade det inte att få igång lärarassistentens program och efter att ha försökt i tre timmar bestämde vi oss för att prova på onsdag morgon med annan sladd. Dock funkade det inte då heller vilket vi till slut fick reda på var på grund av ett missantagande av lärarassistenten. Så av valet att installera två virtuella datorer eller byta projekt valde vi det sistnämnda (det var faktiskt enklast så).

Så igår eftermiddag skrev jag ett Javaprogram som skapar en ICMP-tunnel för filer, vilket enkelt förklarat innebär att jag har skrivit ett program som kan skicka och ta emot filer gömda i ”Goddag”-meddelanden i ett datornätverk utan att någon märker det, förhoppningsvis. Tack och lov funkade detta programmet perfekt i datasalen, så nu har jag och min projektkamrat visat upp vårt ett och halva program, och jag räknar med att få minst 80 poäng för det. Fick ju trots allt ett imponerat ”Very well done” av lärarassistenten.

Så detta var väl egentligen den enda stormen hittills. Upptäckten att ”det funkar inte” och lärarassistentens svar att ”antingen lär ni er använda virtuella datorer eller så byter ni projekt”, för inget ”jag hade fel, så ni kan få poäng ändå” här inte (eller, ja, det kunde vi visst, men det sa han först idag…). Men även detta löste sig ju i slutändan, och jag fick mer programmeringsvana i JAVA. Så helt onödigt var det inte. Dessutom har jag två roliga små program nu, vad jag nu ska ha dom till.

Så nu är det bara plugg inför tentorna på tisdag-onsdag-torsdag kvar nu.
På tisdag är det Reglerteknik med I:arna. En tenta jag måste sätta 60 poäng på men hittills i kursen har jag bara satt ~55 på båda midtermsen. Sen på onsdag är det Signaler och System, vilken borde vara ganska enkel, för den här gången handlar det sampling och Laplace- och z-transform, och det är ju inte allt för svårt. Sedan på torsd… eller vänta, den var visst på onsdag den med, är det Datastrukturer, en tenta jag knappt behöver skriva rent poängmässigt, dessutom handlar den om programmering, och alla vet vi vad jag tycker om programmering. Så det ska nog gå det med.

Jepp. Så nu är det lite lugn ikväll. För imorgon börjar plugget inför tentorna nästa vecka. Imorgon kommer den riktiga stormen att börja, och let it come!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.