Trimmer, sömn och en midterm till

Tänkte först skriva ett enda långt inlägg om helgen och början på denna veckan men efter att ha skrivit halva kändes det för långt att ta på en gång, så ni får det i två delar, den första här och nu.

Först måste jag bara nämna en sak, jag har haft fel. Vissa vet att jag har letat skäggtrimmer här på Taiwan och inte hittat någon och har till och med fått svaret att det bästa är att gå och köpa en hundtrimmer eller köpa en hemifrån och skicka hit och jag har därför konstaterat att “det finns inga skäggtrimmrar på Taiwan”. Eller ja, helt fel hade jag inte för någon skäggtrimmer per se har jag ju inte hittat än, men i fredags hittade jag i alla fall en allt-i-allo-trimmer på Sogo i centrum, så nu är det inte längre rakad->skäggig->rakad->… som gäller utan nu kan jag ha lite småstubb hela veckan som vanligt, vilket borde förhindra kommentaren “men du ser så mycket yngre ut” när jag tvingas visa passet eller dylikt.

Sen är det där med sömnen. Liksom alla andra svenska som är här så har jag lagt till mig dåliga sömnvanor här på Taiwan. Eller ja, sämre än hemma, för mina sömnvanor i Sverige var väl inte heller alltid superbra. Vanligtvis så visar detta sig på att jag går och lägger mig 12 och går upp 8-9 (eller 7 om jag har tidig lektion). Denna helgen har dock varit extrem. I fredags kom jag i säng halv 1 (okej för att vara fredag ändå) för att vakna 12… uppenbarligen hade jag sovit förbi alarmet som var satt till 10. Tänkte därför ta 8 timmar nästa natt för att kompensera men ändå få sova ut men det blev 9 timmar istället, och natten söndag till måndag blev det också 9 timmar. Kompenserade det dock alltihiopa med att bara som sova 6 timmar nu natten mellan måndag och tisdag så jag borde vara i fas nu igen.

Men i lördags vaknade jag 12 som sagt. Så det var bara att snällt hoppa upp och duscha för att nästan direkt gå och äta lunch, tänkte att frukost klockan 12 känns ju lite fel, även om jag hade köpt en brödbit och lite nano-mjölk kvällen innan. Därefter satte jag mig och kollade lite på programmeringsövningarna inför den datorskrivna delen av programmeringsmidtermen som var klockan halv tre. Det verkade inte så svårt så efter nån timma packade jag ihop och gick till EECS-byggnaden på Chiaoda. Som väntat var dock inte dörren var dock inte öppen på dagtid även på helgerna som läraren hade lovat, men jag smet in efter en annan student så det gick bra ändå.

Träffade utanför datasalarna Leon, en taiwanesisk EECS freshman som brukar komma på Koinonia och pratade lite med honom och lugnade honom med att det skulle nog inte vara så svårt. Men förstår att han var nervös, det var en av hans första tentor. Tyvärr hade jag fel om tentans svårighetsgrad, för även om den inte var supersvår för mig med lite programmeringsbakgrund var uppgifterna ganska mycket svårare än vad jag hade trott. Som hur skriver man enkelt ut tal vertikalt bottenjusterade? Utan att ändra dom till strängar det vill säga (antar iaf att jag inte fick göra det).

Aja, det gick nog bra ändå som sagt, första två uppgifterna löstes med väldigt snygga och korta koder men problemet ovan blev lite virrigt med talens storheter och lite plus och minus men det såg i alla fall ut som det borde när det gällde programmets utskrifter, vilket ju borde vara det viktigaste. Hann till och med kommentera koden lite innan jag gick, något som inte var specificerat som krav men som jag kände att det kunde ju inte skada precis.

Gick därefter hem och slappade ned mig med att kolla lite på film, The Girl Who Leapt Through Time, en tecknad japansk film som började bra men som virrade till det rejält efter två tredjedelar för att sedan sluta på ett helt otroligt dåligt och mysko sätt. Menmen, dom första två tredjedelarna var faktiskt väldigt bra som sagt. Gick därefter och la mig och somnade vid lite över 12 sådär.

Fortsättning följer…

Delta i diskussionen

2 kommentarer

    1. Programmeringstentorna? Ja, läser man vad som står i detta och förra inlägget får man svar på det =)
      (Både ock helt enkelt).

      Menar du allmänt så kan du nästan gissa. Även om Taiwan må vara tekniskt framstående så är det papper och penna som gäller, kurserna är ju trots allt i handräkning dom flesta =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.