Klippning i Taipei

Japp, nu var det dags för klippning igen, och eftersom jag inte litade på dom lokala 400 NT (~100 SEK) frisörerna begav jag mig idag till Taipei för att besöka Diane och hennes “Fine Hair Salon”. Fast före det hann jag gå till kyrkan på den engelskspråkiga gudstjänsten och träffa lite bekanta och lyssna på en mycket intressant predikan om Guds ära (glory). Så intressant att jag till och med köpte boken om Katt- och Hund-kristna av predikanten efteråt. Men därefter hoppade jag så snabbt jag kunde på en How-Tai-buss, det vill säga samma bolag som förra gången, och åkte till Taipei.

Eftersom jag hade några timmar på mig innan jag skulle hos frisören så åkte jag först till Dingxi för att träffa Christopher och äta lunch. Efter att ha gått igenom den lokala marknaden, eller “tunneln” som Christopher kallade den så stannade vi vid ett känt sojamjölkställe där vi åt lite “frukostsaker” och drack sojamjölk. Måste säga att det var någorlunda gott, gillar den typen av Taiwanesisk mat, förutom sojamjölken då, vilket vissa kanske kan tycka tar lite död på meningen att äta just där, men inte jag.

Därefter gick jag hem till Christopher för att kolla upp frisörens adress innan jag gick till tunnelbanan för att åka till Fuxing och försöka hitta till frisören. Gick ganska bra ändå, hittade till rätt “lane” (typ undergata) fast väl där kunde jag inte hitta själva stället. Så efter en tio minuters sökande, vilket inte var något problem för att jag var en kvart tidig, så gav jag upp och ringde och frågade vart det låg. Fick reda på att jag var helt rätt, och Diane, hårfrisörskan, erbjöd sig att komma ner från salongen och hämta mig. Vilket visade sig vara ganska bra då det inte fanns en enda skylt utanför eftersom hon verkade hålla till i en vanlig lägenhet (möblerad till en frisörsalong).

Efter att Diane hade frågat mig om jag var svensk, jag heter ju trots allt “Carlsson”, så gick vi ganska smärtfritt över från den tidigare talade engelskan till svenskan som hon faktiskt kunde ganska bra. Detta trots att hon bara hade bott i Sverige fyra år, och det för ganska många år sen. För även om hennes make är svensk så lät han inte henne fortsätta öva på honom, dom delade ju trots allt också både mandarinen och engelskan som jag antar att hon egentligen kunde bättre, i alla fall mandarinen.

Men det var ganska skönt ändå att ha någon som lyssnade på mig när jag berättade vart jag inte ville ha det för kort, och förstod när jag sa ordet “virvel” på svenska. Dock blev det därför lite turer fram och tillbaka om håret var för långt och det var inte förrän efter fjärde gången när hon undrade om jag var nöjd jag ganska säkert kunde svara ja. Dock tyckte hon att jag, på grund av min känsliga hårbotten, inte skulle ha någon hårgelé eller hårspray i håret, eftersom det innehöll uttorkande alkohol och behövde tvättas bort innan man går och lägger sig.

Nu känner jag att jag som levt med psoriasis några år borde väl veta lite bättre om sånthär, till exempel är ju vätskan i min betnovat (flytande kortison) alkohol, men eftersom jag inte orkade bry mig accepterade jag hennes mittbena och betalade. Utifrån valet att vara lite räddare om min hårbotten och se ut som en idiot eller att vara lite dum mot min hårbotten och se bra ut i håret kommer dock det framtida valet inte vara så svårt. Det hela var dock lite dyrare än vad jag hade trott, 1000 NT (drygt 200 SEK), men antar att det var för att jag var så omständig och säkert tog upp mer tid än hennes vanliga gäster. Eller så hade hon bara höjt priset.

Därefter tog jag en kort tur till Sogo för att se om dom hade någon skäggtrimmer, vilket dom ju inte hade. Eller det var planerat som en kort tur, men jag tror jag fastnade en liten stund på elektronikavdelningen, en lite större stund på leksaksavdelningen, dom hade ju trots allt urgulliga mochihi-dockor, och ännu en liten stund i bokaffären där jag inhandlade lite småsaker. Först därefter åkte jag till busstationen och satte mig på en buss hemåt, till mitt rum där jag sitter nu, efter en liten avstickare till nattmarknaden nära skolan där jag åt en mosad potatis med ost och bacon.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Bild på klippningen avkräves. Hur ska jag annars känna igen dig när jag kommer och hälsar på? 🙂

 2. Håller med föregående talare, bild krävs! Vill ju se hur du ser ut i mittbena 😉

  Haha jo du kan ju försöka hitta en skäggtrimmer i sydostasien. Tror bestämt att de är storsäljare där. Men testa att spara ut till en riktig skepparkrans, du blir nog hur populär som helst 🙂

  Förresten, jag ser att dina inlägg inte längre kommer upp på Yi-världen. Det verkar som att din senaste blogguppdatering gjorde att sidan tappade dina uppdateringar.

  /J

 3. Bild kommer, fast utan mittbena =P
  Håret gick tackolov att få vettigt med en dusch och lite hårgummi (faktiskt produktnamnet på det, ”Moving Rubber”).

  Har hört att det bästa alternativet är att gå till en djuraffär och köpa en hundtrimmer 😉
  Skepparkrans… jo, det vore ju spännande. Folk skulle ju i alla fall lägga märke till mig här =)

  Att inlägen inte dyker upp på yivärlden är medvetet och har inget att göra med temauppdateringen. Temauppdateringen var huvudsakligen för att få sidan mer ordnad och för att göra plats för lite mer skolrelaterade saker, vilket betyder att jag avvecklar yivärlden (ska kopiera kommentarerna hit nångång när jag får tid).

 4. Ledsen att resturangvalet inte föll herrn i smaken. Men man måste testa Yonghe doujiang när man är på taiwan, det är ju känt över hela taiwan, taiwans bästa Doujiang. Yonghe doujiang, om taiwanesen själv fär välja.

  Synd att Du missade de varma källorna, de var riktigt sköna. Nästa gång! Du färresten, mina inlägg har slutat att komma upp på yivärlden också, vad beror det på? Jag stälde samma fräga till Jesper på hans sida men han är ju på fel sida av jorden, du kanske kan hjälpa mig bättre?

  Kom igen nång gång! Eller så komer jag förbi Er där ute på vischan!

  1. Som sagt så tyckte jag om maten, bara inte sojamjölken =)
   Vilket kanske kan låta som att hela stället var dåligt, vilket jag då inte tyckte, så absout ingen fara skedd.
   Måste bara vänja mig med att dricka sojamjölk, precis som att dricka det osockrade gröna teet som smakar… inte gott.

   Jo, får väl försöka ta mig dit nångång jag också =)

   Hmm, låter konstigt… eftersom du ligger på samma installation så borde det ju dyka upp på direkten. Men det kanske beror på att du envisas med att ha tecken i dina titlar… men vänta lite och dyker det inte upp så prova att ändra titel till bara bokstäver innan du ber jesper kolla närmare på det.

   Jodå, jag åker gärna till Taipei igen och du är mer än välkommen ner hit, även om vi inte kan erbjuda sängplats på dormet 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.