Tjejfilm

Igår kväll skulle jag plugga och läsa och kommentera uppsatsen jag har ansvar för inför opponeringen imorgon. Men tyvärr satte jag på TVn sådär en kvart i 10. Kollade på vad det var för program vid 10, tänkte ”Åh, Blast From the Past går… var inte den lite småmysig? Aja, jag har sett den, kan ju kolla lite på början visserligen, skadar ju inte.”
Kan ju säga er alla att jag fastnade och kollade färdigt på den… Duuuumt, och lite småkonstigt.
Varför kollade jag på en typisk Tjejfilm? (Tjejfilm = Romantisk komedi). Jag som ensam (i båda betydelserna) kille.
Har några teorier som känns troliga på varför killar kollar på tjejfilmer.

 1. Vi gillar faktiskt filmen. (Yeah, right…)
 2. Vi har blivit skadad av alla tjejkompisar, eller för att dom tvingar oss till det. Samma sak i princip.
 3. Tjejen är snygg. Allt som oftast så är tjejen i romantiska komedier snygg eller söt eller både och. Mycket bra anledning.
 4. Det här tror jag är den största anledningen: Killen i sånahär filmer är ofta en så otrolig tönt, så vi känner oss trygga i att om han hittar någon och får ett lyckligt everafter slut så kan även vi få det. För att ta gårdagens film som exempel, tråkiga och gammelmodiga Brendan Frasier (som inte ens är lite snygg) får Alicia Silverstone (fotot på Wikipedia gör henne dock inte rättvisa(klicka i adressfältet och tryck enter om sidan klagar)).

Jag är beredd att erkänna att det sista kan vara en stor anledning. Iaf för mig.
(Igår var dock anledningen till varför jag såg filmen var 3/4delar för punkt 3 och bara sådär en 1/4del för punkt 4, men det var lite för att jag hade sett den innan).

Sen lyckades jag lösa ett problem idag också ang. filmen. Tyckte att Alicia Silverstone påminde om någon… Nu vet jag vem… Men det kanske bara är jag som ser likheten mellan dem. (Om nu personen skulle läsa detta, ja, jag jämförde just dig med Alicia Silverstone).

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. åhå jag tolkar detta som att du tycker om romkom, nice!!
  (sen finns det vissa krav för att en film ska kunna kallas ”tjejfilm” men vi har antagligen inte samma krav).

 2. Jättebra och jättebra… Silverstone är snygg i den, vi lämnar det där. Och vem tycker synd om Brendan Frasier =)

  Jag gillar romkom? Icke, så kan du inte generalisera. Jag gillar välgjorda romkom, men tyvärr finns det inte så många sådana här i världen. Och filmen igår är väl inte en sådan egentligen, den fick mig bara att tänka på varför jag utsatte mig för en sådan halvdan film.
  Men säg en romkom som inte kan klassas som tjejfilm då.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.